qrenko

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Bu sorun birkaç oyunda daha başıma geldi fakat bir şekilde çözmüştüm. Anlamadığım bir şekilde neden böyle oluyor anlamıyorum. Attığım videolarda 1.video'da çözünürlük 1920x1080 iken takılmalar cidden göze çok batıyor videoda biraz daha abartı durmuş fakat yani oynayacak gibi değil.2. ve 3. videolarda ise çözünürlüğü 1 tık düşürdüğüm zaman oyun yağ gibi akıyor bende. İşin garip tarafı FPS tarafında da çok bir şey oynamıyor. Ben çözünürlükle alakası olduğunu düşünmüyorum yani 1600'de daha fazla FPS aldığım için daha akıcı oluyor gibisinden. Yani bu sorunun çözümü nedir bilen var mı?

Videolardan pek net değil fakat dikey senkronizasyonu açın bir öyle deneyin bana görüntü yırtılması gibi geldi.

Maalesef onu da denedim. Kare oluşturma kapalıyken zaten bir sıkıntı yok fakat FPS değerleri düşük oluyor 45 60 civarında. Kare oluşturma açtığım zaman dikey senkronizasyonu otomatik olarak görmüyor. Steam FPS göstergesinde mesela 90 DLSS yazıyor bir etkisi kalmıyor dikey senkronizasyonun. Yani demek istediğim dikey senkronizasyonla alakası yok bence.

Lenovo LOQ 15ARP9 modeli. RTX 4060, Ryzen 7 7435HS, 32 GB RAM var.

Sistem çok güçlü değil. Diğer ayarlar ne durumda oyunda ultralarda ise onları düşürün RTX'i kapatın olmadı ya da daha düşük seviyelere çekin. 45-50 FPS de zorlanıyorsa frame gen de açılsa zaten çok değişim olmaz.

Çözünürlük düşürürseniz elbette akıcılık artar. Sonuçta görüntü kalitesi düşüyor.

Sistem çok güçlü değil. Diğer ayarlar ne durumda oyunda ultralarda ise onları düşürün RTX'i kapatın olmadı ya da daha düşük seviyelere çekin. 45-50 FPS de zorlanıyorsa frame gen de açılsa zaten çok değişim olmaz.

Çözünürlük düşürürseniz elbette akıcılık artar. Sonuçta görüntü kalitesi düşüyor.

Demek istediğinizi anlıyorum fakat olay o değil. DLSS kare oluşturma kapalı iken 45 60 arası gidip geliyor bu doğal evet anlıyorum. RTX kapalı ve ayarlar orta ayarda bu arada. DLSS kare oluşturmayı açtığım zaman FPS değeri 90 110 arasına çıkıyor fakat görüntüde yırtılmalar takılmalar oluyor ve oyunu oynatmayacak bir biçime getiriyor. Dediğiniz çözünürlük düşürünce akıcılık artma olayı DLSS kare oluşturma kapalı iken olsa amenna fakat bu DLSS kare oluşturma açık iken olunca FPS değerlerinde bir değişiklik neredeyse olmuyor. Gene aynı FPS değerlerini alıyorum. Yani demek istediğim DLSS kare oluşturma açıkken çözünürlük 1920 iken de 1600 ikende FPS değerleri aynı fakat görüntü tamamen farklı. 1920'de yırtılmalar olurken 1600'de yırtılmalar olmuyor oyun akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Benim anlamak istediğim de neden böyle olduğu. DLSS kare oluşturma kapalı iken zaten bir sıkıntım yok.

Demek istediğinizi anlıyorum fakat olay o değil. DLSS kare oluşturma kapalı iken 45 60 arası gidip geliyor bu doğal evet anlıyorum. RTX kapalı ve ayarlar orta ayarda bu arada. DLSS kare oluşturmayı açtığım zaman FPS değeri 90 110 arasına çıkıyor fakat görüntüde yırtılmalar takılmalar oluyor ve oyunu oynatmayacak bir biçime getiriyor. Dediğiniz çözünürlük düşürünce akıcılık artma olayı DLSS kare oluşturma kapalı iken olsa amenna fakat bu DLSS kare oluşturma açık iken olunca FPS değerlerinde bir değişiklik neredeyse olmuyor. Gene aynı FPS değerlerini alıyorum. Yani demek istediğim DLSS kare oluşturma açıkken çözünürlük 1920 iken de 1600 ikende FPS değerleri aynı fakat görüntü tamamen farklı. 1920'de yırtılmalar olurken 1600'de yırtılmalar olmuyor oyun akıcı bir şekilde oynanabiliyor. Benim anlamak istediğim de neden böyle olduğu. DLSS kare oluşturma kapalı iken zaten bir sıkıntım yok.

Bir ihtimal oyun dosyaları falan bozulmuş eksik vs olabilir. Oyun dosyalarını bir denetleyin.
DLSS'yi kendiniz değiştirin NVIDIA Appdan Preset K yı seçin kare oluşturma da B olanı ışın yeniden yapılandırma da önerilen
Oyun içinden de dönüştürücü modeli seçin DLSS için. Quality olanı

1783985945150.webp