Check Engine

Becerikli
Makaleler
1
Bazen 2-3 saat reel kaydırıyorum ve odak sürem azalıyor günlük hayatta, sizce hesabımı kapatmalı mı? Daha iyi bir yaşamım olur mu?

Bazen 2-3 saat reel kaydırıyorum ve odak sürem azalıyor günlük hayatta, sizce hesabımı kapatmalı mı? Daha iyi bir yaşamım olur mu?

Kapatsan da yerini başka bir şeyle doldurman gerek. Beyin otomatik olarak kolay olanı seçer. Bence kapatmayıp sınırlandırarak ilgi alanlarınla uğraşman daha iyi olur böylece irade sorunlarının da önüne geçecek bir egzersiz gibi bu durumdan faydalanabilirsin.

Son düzenleme:
Yok ya Shorts izlemem, beynim bir süre sonra Reels kaydırma alışkanlıgını unutur mu?

Ben çok kez yaptım. Benim açımdan asıl problem arkadaşlarımla konuşurken onlardan mesaj gelmesini beklerken kendimi kaptırmaktı.
Bende farkında ola ola azalttım bayağı.
Zamanla azaltırsın eğer neden izlediğini fark edip onu düzeltmeye çalışırsan.

Instagram'ı sildikten sonra Twitter geçtim, onu sildikten sonra YT Shorts geçtim, Shorts kaydıramamak için izleme takibini kapatıp geçmişi silerek algoritmayı yok edip Shorts'u bozduktan sonra da Balatro geçtim. Kısacası benim gibi bir eşeksen fayda etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Instagram'ı sildikten sonra Twitter geçtim, onu sildikten sonra YT Shorts geçtim, Shorts kaydıramamak için izleme takibini kapatıp geçmişi silerek algoritmayı yok edip Shorts'u bozduktan sonra da Balatro geçtim. Kısacası benim gibi bir eşeksen fayda etmez.
Yok hocam ya, sadece instagram kullanıyorum. Silince başka platform geçmem.

Yok hocam ya, sadece instagram kullanıyorum. Silince başka platform geçmem.
Sarmaz diye göz ucuyla baktığın her şey kendisine bağımlı ediyor sınav senesinde. Telefonumu camdan aşağı fırlatmak istiyorum. Yazın bu saydıklarımın hiçbirinin bağımlısı değildim mesela. Ne olduysa sınav senesi başlayınca oldu, ekran böceğine dönüştüm.

Sarmaz diye göz ucuyla baktığın her şey kendisine bağımlı ediyor sınav senesinde. Telefonumu camdan aşağı fırlatmak istiyorum. Yazın bu saydıklarımın hiçbirinin bağımlısı değildim mesela. Ne olduysa sınav senesi başlayınca oldu, ekran böceğine dönüştüm.

İyi geleceğini düşünüyorum aslında Instagram'ı silince ama Instagram olmadan yapabilecek miyim emin değilim.