Rehber Dahua LM24-E231 alınır mı?

2254

Üstün
Makaleler
7
Dahua LM24-E231

Renk gamutları

Renk gamutları fiyatına göre çok çok iyi çıkmış. MSİ ve ASUS gibi markaların giriş seviye modelleri %73-80 DCI-P3 görürken bu model bir incelemede %89 diğerinde %93 DCI-P3 çıkmış. %90 DCI-P3 demek geniş renk gamutuna sahip olduğunu gösteriyor. Giriş seviyede dediğim Msi g244f e2, Msi g255pf e2, Asus Tuf vg249q1r ve Asus Tuf vg249ql3a (nispeten orta seviye) gibi modeller. Bu modeller 800:1-900:1 civarı kontrast oranı ve %75-80 civarı DCI-P3 çıkıyor. Adobe RGB renk gamutları da %72-75 civarı falan. Yani renk gamutuyla epey şaşırttı bu model beni.

Parlaklık

Bir incelemede 296nit çıkmış, diğerinde ölçülmemiş. Orta diyebiliriz, özellikle fiyatını düşündüğümüzde bilindik markaların giriş seviye modelleriyle aynı veya daha iyi.

Kontrast oranı

Ne kadar yüksek kontrast o kadar iyi siyah tekdüzelik ve daha iyi görüntü kalitesi. Tipik İPS seviyesinde yani 1000:1 çıkmış, fiyatına göre yine oldukça iyi bir değer. Bilindik markaların giriş seviye modelleri 800:1-900:1 civarı çıkıyor çünkü. Daha ucuza satıldığı halde biraz daha iyi kontrast oranına sahip olması büyük artı.

Görüntü Doğruluğu

Bu kısım monitörden monitöre göre değiştiği için biraz fikir versin diye paylaşıyorum. Bir incelemede 2.03 diğerinde 1.39 delta e çıkmış. Ne kadar düşük o kadar doğru renkler. Ortalama 3'ten düşük olmalı ki gözle görülür bir hata olmasın.

Gamma değeri

Gamma değerini tutturamamışlar, zaten çoğu monitör bu kısmı tutturamıyor. Gamma için hedef 2.2'dir. Gamma 2.2'nin üstündeyse karanlık sahneler fazla karanlık olduğu için detayları göremezsiniz. Altında ise fazla aydınlık olur ve siyahları yok eder. Bu modelde 1.9 çıkmış.

Hareket performansı

Tepki süresini ölçmemişler ama, ufo testinde rahatsız olacağınız düzeyde ghosting vs bulunmuyor. Overdrive seçnekleri var bu arada, Casper'ın aksine. 4 seçenek var, incelemeci orta seviyenin en iyi olduğunu söylemiş.

Özellikler

23.8''
165hz
Adaptive Sync
İPS
1x DP1.2
2x HDMI 1.4
1x Ses çıkışı

Sürücü

Sonuç

3.199 TL fiyatı var, fiyatına göre çok iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Zaten bu bütçelerde geniş renk gamutuna olması ve diğer kısımlarda kritik eksinin bulunmaması fazlasıyla yeterli.

Dahua güvenilir mi?

Markayı detaylı araştırmadım ama, çalışan sayısı, gelir ve ürün çeşitliliğine bakacak olursak kötü bir marka olmadığını doğrulayabiliriz.

Son düzenleme:
Fiyatına göre gayet iyi bir model, kendim de birkaç aydır kullanıyorum memnunum. Ucuz ve IPS diye tercih etmiştim pişman değilim.

Alsam mı bilemedim, AOC 24B2XH var şu an elimde HZ den çok renk ve parlaklık önemli benim için. Çok fark olur mu acaba aralarında.

@2254 North Bayou F80 kol ile kullanılabiliyor mu bu anlayamadım arka kısmını tam olarak.

Güncelleme: Varmış.

Son düzenleme:
Mesajı düzenliyordum evet Vesa desteği var yazıyor. Monitörler hakkında pek teknik bilgim yok. Şu an kullandığım "MSI Pro MP245V" sence hangisi renkler ve siyahlar olarak daha iyidir?

Mesajı düzenliyordum evet Vesa desteği var yazıyor. Monitörler hakkında pek teknik bilgim yok. Şu an kullandığım "MSI Pro MP245V" sence hangisi renkler ve siyahlar olarak daha iyidir?
Bu modelin bildiğim kadarıyla incelemesi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…