Detaylar
Kim cevapladı?Darth AMD
Başarılı
VRAM yetersizse shared memory yanı ramden yemeye başlar. Anlık %1 fpsin 20 olur ama 80fps yazar oradan anlarsınız hocam. Ram yetersiz olursa sistem kapatmaya kadar gidebilir ama hiç şu zamana kadar ram darboğazı görmedim. Sisteminizi yazabilir misiniz?Ekran kartı VRAM yetersizliğinden ya da RAM'ın yetersizliğinden oluşan darboğazı nasıl anlarım?
VRAM yetersizse shared Memory yanı RAM'den yemeye başlar. Anlık %1 FPS'in 20 olur ama 80FPS yazar oradan anlarsınız hocam. RAM yetersiz olursa sistem kapatmaya kadar gidebilir ama hiç şu zamana kadar RAM darboğazı görmedim. Sisteminizi yazabilir misiniz?
- İşlemci: Ryzen 5 7535HS
- Ekran kartı: RTX 4050
- RAM: 1*16 GB
Son düzenleyen: Moderatör:
@cagata, hocam o işlemciyle ekran kartı çok az darboğaz yapar o da sizi etkilemez bu kadar fazla. RAM'leriniz DDR5 mi? DDR5 ise tek kanal kullanmak sorun değil ancak DDR4 ise (İşlemci desteklemiyordur büyük ihtimal) tek kanal sorun olabilir. VRAM'de darboğaz veya yetersizlik olursa RAM'i kullanmaya çalışır sistem.
Boğazınız dar ise anlaşılır.Ekran kartı VRAM yetersizliğinden ya da RAM'ın yetersizliğinden oluşan darboğazı nasıl anlarım?
Şaka bir yana mavi ekran,takılma gibi kronik sorunlar oluyorsa dar boğazdır.
@cagata, hocam o işlemciyle ekran kartı çok az darboğaz yapar o da sizi etkilemez bu kadar fazla. RAM'leriniz DDR5 mi? DDR5 ise tek kanal kullanmak sorun değil ancak DDR4 ise (İşlemci desteklemiyordur büyük ihtimal) tek kanal sorun olabilir. VRAM'de darboğaz veya yetersizlik olursa RAM'i kullanmaya çalışır sistem.
@Jack İşte evet RAM DDR5 ama çok drop oluyor ben GTX 1050 laptopumda aynı oyunlarda bu kadar fazla drop olmuyordu
Yeni konular
-
HP Victus 16 bakımı için termal pad ve putty yeterli mi?
- abdulselambabaoyunda
-
-
-
-
Kingston Fury Gen4 M.2 SSD ile "var olmayan aygıt belirtildi" hatası
- Anıl BOZLAĞAN
-
-