FreezyRagnar

Uzman
Merhaba CPU fanın RGB'si kasa fanlarına uyum sağlayamadığı için ve fanın rengi sabit olduğu için kapatmak istiyorum, çok rahatsız ediyor.
CPU fan: Dark Freezer X123
Anakart: ASUS Prime B650 Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
RGB kablosunu anakarta veya molex/SATA güçten çıkart RGB tamamen kapanır, fan dönmeye devam eder.
Fanda böyle bir özellik yok.

Artı -2 Eksi
RGB LED'lere giden güç kablosunu falan kesersen olabilir, onun dışında kapatamazsın.

RGB kablosunu anakarta veya molex/SATA güçten çıkart RGB tamamen kapanır, fan dönmeye devam eder.
Hocam bu soğutucunun fanı sadece PWM bağlantılı diye biliyorum, yani fan ve LED'ler aynı kablodan güç alıyor.

Fanı söküp kablolarına bak, fanın merkezinden kenarlarına giden açık renkli ince tel kablolar göreceksin, eğer onları kesersen bir daha RGB ışıkları yanmayacaktır. Ben kestim yıllar önce.

Yanlış bilgi
Armoury Crate veya Aura Sync üzerinden kontrol edebilirsin. RGB’yi "Kapalı (Off)" yapabilirsin veya anakart fanlarıyla senkronize edebilirsin.

Artı -2 Eksi
RGB LED'lere giden güç kablosunu falan kesersen olabilir, onun dışında kapatamazsın.

Hocam bu soğutucunun fanı sadece PWM bağlantılı diye biliyorum, yani fan ve LED'ler aynı kablodan güç alıyor.

Aynen öyle kablo tek bağlantı. Zaten ilk başta onu kontrol ettim. Ama BIOS'tan falan kapatmanın bir yolu yok mu peki?

Aynen öyle kablo tek bağlantı. Zaten ilk başta onu kontrol ettim. Ama BIOS'tan falan kapatmanın bir yolu yok mu peki?
Yok. Yazılımsal olarak hiçbir şekilde RGB'sini ayarlayamazsın bu fanın. LED'ler direkt olarak voltajı çekip öyle çalışıyor, güç bağlantısını kesmediğin sürece çalışmaya devam ederler.