Merhaba,
Sistem bileşenim:
• Kasa: DarkFlash Aquarius-Mesh 650 W 80+ Bronze RGB Mid Tower
Not: Sizlere kasama çok benzeyen, neredeyse aynısı diyebileceğim kasa görselini, sorun yaşadığım fanı işaretleyerek bıraktım.
Yaşadığım sorun şu: Kasamın önündeki fanlardan birisi artık ses yapmaya başladı. Bazen hâlâ sessiz çalışıyor. Bazen bir anda az da olsa sesli çalışıyor ve bazen sesi daha da artırarak çalışıyor. Yani bu üç kademede değişerek hareket ediyor.
Bilgisayar kasamın en önünde üst üste dizilmiş üç fan var ya, en üsttekinden ses geliyor. Bu fanlara intake, yani emme fanı deniyormuş sanırım.
Bu ses çıkaran emme fanının artık yenisini mi almam gerekiyor? Eğer yenisini almam gerekiyorsa hangi fanı almalıyım ve sistemimde bu fanlar gibi sorunsuz çalışmaya devam eder mi, bilmiyorum.
Eğer fan almama gerek yoksa bunu nasıl anlayacağımı da bilmiyorum. Teknik konulardan hiç anlamadığım için kasanın kapağını bile açmıyorum.
Not 2: Kasamdan çıkan sesi YouTube videosu olarak yükledim. 20 saniyeliğine dinlemenizi istiyorum.
Not 3: Garip bir şekilde, ben bu konuyu açarken fan sesli çalışıyordu. Konuyu bitirmeden ses biraz daha azaldı ve en sonunda şu an tamamen sessiz bir şekilde çalışıyor. Yani az önce bahsettiğim, fanın döngü hâlinde olan üç kademesini yaşadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.