Airdae

Çalışkan
Herkese selam. ASUS A21 Plus kasam var ve arkadaki tek egzoz fanı, bilgisayar ilk açıldığında motorundan garip sesler gelerek yavaş dönüyor, ara sıra duraklayıp tekrar yavaş yavaş dönmeye başlıyor ve çok gürültülü bir ses çıkarıyor sanki bir şeye takılıyormuş gibi. Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda 80% düzelmiş oluyor. Fanları Armoury Crate yazılımı üzerinden kontrol ediyorum. Bu sorunun kaynağı nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • Kasa: ASUS A21 Plus.
  • İşlemci: 7 7800X3D.
  • RAM: G.Skill 32 GB.
  • Ekran kartı: RTX 5070 Ti.
  • SSD: WD Blue 1TB SN5000.
  • PSU: 750W FSP Gold.
* Fanın ya da pervanenin arasına hiçbir şey takılmıyor bu arada, kablo veya başka bir cisim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaglaman gerek. Ortasindaki etiketin altinda rotorun uzerine bir kac damla makine yagi damlatman yeterli.

Yağlaman gerek ama ben yağlıyorum fan kalitesine göre 1 veya 2 aya tekrarlıyor. Bu yağlamayı yeni fan almak için zaman kazanma amacıyla yap hocam. Yani şimdiden bir sipariş versen iyi olur.

Tıraş makinesi yağı kullanıyorum ben ince bir makine yağı kullanabilirsin.

Yaglaman gerek. Ortasindaki etiketin altinda rotorun uzerine birkaç damla makine yagi damlatman yeterli.

Yağlaman gerek ama ben yağlıyorum fan kalitesine göre 1 veya 2 aya tekrarlıyor. Bu yağlamayı yeni fan almak için zaman kazanma amacıyla yap hocam. Yani şimdiden bir sipariş versen iyi olur.

Tıraş makinesi yağı kullanıyorum ben ince bir makine yağı kullanabilirsin.

Hocam bir ay olmadı kullanalı bu kadar erken olması normal mi?

Hocam bir ay olmadı kullanalı bu kadar erken olması normal mi?

Fan ın markası ASUS mu başka mı?

Aslında gres yağı en iyisi ancak makine yağında da arkasını iyi kapatman lazım yağ çıkmasın geri. Ancak fan ömrünü bitiriyorsa artık yağın faydası da olmaz. Ama 1 aylık fanın ya içine çok toz vs girdi ya da eğer yağladıktan sonra da yaparsa hemen fan arızalıdır.

Fan ın markası ASUS mu başka mı?

Aslında gres yağı en iyisi ancak makine yağında da arkasını iyi kapatman lazım yağ çıkmasın geri. Ancak fan ömrünü bitiriyorsa artık yağın faydası da olmaz. Ama 1 aylık fanın ya içine çok toz vs girdi ya da eğer yağladıktan sonra da yaparsa hemen fan arızalıdır.
Kasanın kendi fanı hocam.

Değil. Tabii marka model ve nem durumuna göre değişir. Atıyorum asus, msi, gigabyte, arctic gibi firmalar 1 ayda hayatta bozulmaz. Üretim hatası yoksa. Ama rampage falansa bilemem.
Hocam sistemi ilk kurduğumda bu problemi yaşamıyordum ikinci üçüncü hafta bu olmaya başladı. Hem kapa aç yaptıktan sonra kusursuz çalışıyor o da garibime gitti yazılımsal bir problem olabilir mi?