Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

utkumlk

Üyecik
Selam,

Elimde hiç duymadığım DARYUN A520M bir anakart var. Üreticisine ulaşıp BIOS update yaptım efi_shell ile. Aygıtlarımdan Realtek Ethernet aygıtı gitti. Format attım, ne yaptımsa gelmedi. Üreticiyi arayıp durumu belirttim, Şanlıurfa'lı biriymiş. ''Tekniği aramam lazım'', ''Şu an çok yoğunum ben sana eski BIOS'u göndereceğim bekle'' gibi saçma sapan ifadelerle beni oyaladı. 15 gün oldu aramıyor. Anakartı ikinci el aldığım için Tüketici Hakem Heyetiyle de tehdit edemem.

Herif BIOS'u vermiyor. Ben de biraz araştırma yaptım anakartın üzerindeki etiketten. Çinli bir kartı almış, sadece A520 çipset soğutucusunun üzerine kendi logosunu bastırmış. Ben de dedim ki Çinli markanın (huananzhi) BIOS'unu yüklersem düzelir. Sistem kabul etmiyor.

Ne yapmam lazım? Yardımcı olabilecek biri var mı? BIOS pilini de çıkarttım, BIOS'u tekrar kurdum. Kaç kere Windows 10 kurdum bir bilseniz. Anakart resmen unuttu üstünde bir Realtek Ethernet aygıtının olduğunu. İnternet kablosunu bağladığım yerde ışıklar yanıyor bu arada.

Bahsi geçen çinli anakart ismi:
HUANANZHI A520M-VH

Bendeki sadece sogutucusu degistirilmis anakartın ismi;
Daryun A520

Son düzenleme:
Bu markayı her gördüğümde AHUHAHANANANZI diye tepki veresim geliyor... Şanlıurfa ve anakart üretimi... Peygammberler şehri, dürüstlük, konsere gelene su fırlatmalar cart curt...

Nasıl bir hata veriyor?

İlk flashladığın sürümü ve hata veren sürümleri paylaşır mısın? Flashlama aracının force paramtreleri olmalı. Bakalım bi. Olmazsa CH341a gerekebilir.

Bu markayı her gördüğümde AHUHAHANANANZI diye tepki veresim geliyor... Şanlıurfa ve anakart üretimi... Peygammberler şehri, dürüstlük, konsere gelene su fırlatmalar cart curt...

Nasıl bir hata veriyor?

İlk flashladığın sürümü ve hata veren sürümleri paylaşır mısın? Flashlama aracının Force paramtreleri olmalı. Bakalım bir. Olmazsa CH341a gerekebilir.

Nasıl paylaşacağım Recep bey pek forumlarla aram yok da :(
Güncellediğim BIOS'un bağlantısını istiyorsanız eğer üretici bana WhatsApp Web üzerinden gönderdi dosyayı :D Ben de sorgulamadım ve güncelledim efi_shell üzerinden.

Ayrıca, hata aldığım BIOS sürümü aynısı olarak iddia ettiğim fakat Çinli üreticinin sayfasından aldığım bir sürüm. Gerçekten anakartlar aynı fakat kabul etmiyor. O anakartın BIOS'u da kendi sitesinde yer alıyor.

Bizim Şanlıurfalı üreticinin gönderdiği BIOS'u size hangi yolla göndereceğimde yardımcı olursanız hemen gönderebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu Daryun markasının (akkuş bilişim) bana WhatsApp üzerinden al güncelle dediği BIOS Recep bey. EFI Shell üzerinden açtım. F. Nsh yaptım güncelledim. Sonra olmayınca manuel olarak ROM'u kurdum \r \n gibi değişik kodlar vardı hepsini yaptım.

Böyle Çin markalarının daha Çin versiyonundan destek beklenmez.

Marka Çin değil. Anakart Çin fakat marka sahibi Türk. Diyorum ya getirmiş logosunu bastırmış TR de pazarlıyor. Kendisine ulaştım ama destek vermiyor bana yardımcı olmuyor. Kendisinin bana gönderdiği BIOS'u yükledim sorun yaşadım benimle ilgilenmiyor. Ben anakartın aslında Çin üretimi oldugunu kendim buldum bana adam da demedi biz bunu aldık bunun BIOS'unu modladık falan diye. Sadece kendi çıkarımım. Ama diyorum ya anakartın üzerinde bir etiket var o etiketteki kodları yazdığımda rastgele huananzhi olduğunu buldum. Anakart üzerindeki komponentleri kıyas ettiğimde aynı anakart olduğunu anladım. Bendekinde sadece pasif soğutucu üzerinde bu şanlıurfalının logosu var bu kadar.

Bu Daryun markasının (akkuş bilişim) bana WhatsApp üzerinden al güncelle dediği BIOS Recep bey. EFI Shell üzerinden açtım. F. Nsh yaptım güncelledim. Sonra olmayınca manuel olarak ROM'u kurdum \r \n gibi değişik kodlar vardı hepsini yaptım.

Marka Çin değil. Anakart Çin fakat marka sahibi Türk. Diyorum ya getirmiş logosunu bastırmış TR de pazarlıyor. Kendisine ulaştım ama destek vermiyor bana yardımcı olmuyor. Kendisinin bana gönderdiği BIOS'u yükledim sorun yaşadım benimle ilgilenmiyor. Ben anakartın aslında Çin üretimi oldugunu kendim buldum bana adam da demedi biz bunu aldık bunun BIOS'unu modladık falan diye. Sadece kendi çıkarımım. Ama diyorum ya anakartın üzerinde bir etiket var o etiketteki kodları yazdığımda rastgele huananzhi olduğunu buldum. Anakart üzerindeki komponentleri kıyas ettiğimde aynı anakart olduğunu anladım. Bendekinde sadece pasif soğutucu üzerinde bu şanlıurfalının logosu var bu kadar.
Kopyasının kopyası demek istedim.

Olmazsa CH341A kullanırsın.

Hayır. Eski ROM elimde maalesef yok. Üreticiden istedim vermiyor. Mecbur ROM'u tekrar hazır F nsh yerine manuel kurdum. İşe yaramadı. 3 kere falan tekrardan kurdum yani BIOS'u.

Ayrıca dedim suç kimde anakartda mı yoksa işletim sisteminde mi? Bu PCI-e aygıtını kim görmüyor diye. EFI Shell ile çalışacak bitmiş bir proje bulamadım. ChatGPT'de kendim yapmamı söyledi edk2 falan kullanıp hiç karıştırmak istemedim. EFI Shell ortamında gözükecek mi diye merak ettim bu Ethernet aygıtının yani.

EFI Shell haricinde güncelleme yapabilir miyim? Başka bir yolu var mı? (anakartın BIOS ekranında BIOS Update vb. bir menü yok. E e haliyle ucuz bir anakart oldugu için Q-flash BIOS flash vb bir yöntem de bulunmuyor.)
Bu BIOS güncellemesi donanımıma zarar vermiş olabilir mi?

Çözüm