Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Montaj bilgim hiç yok denebilir, videodaki tarzda efektler vs. nasıl yapılabilir? Öğrenebileceğim videolar var mı? DaVinci Resolve kullanıyorum.

Vuruş yapınca ekrana gelen parlaktıktır, videonun 10'cu saniyesinde gelen Zoom vs onları nasıl yapabilirim merak ediyorum.

Son düzenleme:
DaVinci Resolve daha çok film, lut video işleme icin kullanılıyor boyle edit icin eklentiler vardır herhalde.

İşte nasıl yapabilirim, eklentiler var zaten onlarca ancak bir bilgim yok, izleyebileceğim öğrenebileceğim videolar var mıdır? Yoksa tamamen kendim deneme yanılma yoluyla mı öğrenmeliyim?

İşte nasıl yapabilirim, eklentiler var zaten onlarca ancak bir bilgim yok, izleyebileceğim öğrenebileceğim videolar var mıdır? Yoksa tamamen kendim deneme yanılma yoluyla mı öğrenmeliyim?

Ben temel renk ve LUT video düzenleme dışında Resolve bilmiyorum. Türkçe içeriği cok az özelikle color grade icin durum boyle. Paralı videolar, kurslar var İngilizce.

@Ethem Efe Davinci hiç kullanmadım ama After Effects'de o parlaklık solid ile yapılır. Parlama gelen yere Solid eklersin T tuşu ile opacity açıp başı 100 ve sonuda 0 ile keyframe yaparsın. Zoom için s_blumocurves efekti kullanılır. efekti attıktan sonra efekt bölümünden 1 olan değeri keyframe yapıp efektin sonuna istediğin kadar küçültürsün sonra graph eklersin ve genelde graphler U harfinde olur. Bu yüzden AE önerdim ama bunların Davinci'de karşılığı neyse gidip bulabilirsin.