18899

Çalışkan
Videoyu atıyorum video oynatma yeri bu şekilde siyah. İnternette birkaç tane handbrake ile ilgili şeyleri denedim ama yine aynı.

1755016599203.webp

Videoyu atıyorum video oynatma yeri bu şekilde siyah. İnternette birkaç tane handbrake ile ilgili şeyleri denedim ama yine aynı.

Eki Görüntüle 172883
DaVinci Resolve'da video düzenlerken siyah ekran sorunu için şu adımları izlemeyi deneyebilirsiniz:

1. Proje Ayarlarını Kontrol Et:
- Menüden "File" -> "Project Settings" seçeneğine gidin.
- "Master Settings" sekmesinde uygun çözünürlüğü ve kare hızını seçtiğinizden emin olun.

2. Video Codec'ini Kontrol Et:
- Kullanmakta olduğunuz video dosyasının codec'inin, DaVinci Resolve tarafından desteklendiğinden emin olun.
- Farklı bir formatta (örneğin, H.264, ProRes) yeniden encode yapmayı deneyin.

3. GPU Ayarlarını Kontrol Et:
- "Preferences" menüsünden "System" -> "Memory and GPU" sekmesine gidin.
- GPU'da "Auto" veya uygun bir ayar olduğundan emin olun. "Use GPU for processing" seçeneğini aktif hale getirin.

4. Düşük Yükleme Aşamasını Kontrol Et:
- "Playback" ayarlarını kontrol edin. "Timeline Proxy Mode" gerekirse "Half Resolution" veya "Quarter Resolution" olarak ayarlayın.

5. Medya Dosyasını Yeniden İçe Aktarın:
- Video dosyasını projeden silin ve yeniden içe aktarın. Bazen dosyanın bozuk olması bu tür sorunlara yol açabilir.

6. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Et:
- DaVinci Resolve'un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Güncellemeleri indirip kurmayı deneyin.

7. Bilgisayarı Yeniden Başlatın:
- Basit bir yeniden başlatma, bazen geçici sorunları çözebilir.

Bu adımları izledikten sonra sorun devam ederse, video dosyasının teknik detaylarını (codec, çözünürlük, vs.) belirtirseniz, daha fazla yardım edebilirim.