Ana görevlerin hepsinde cutscene var, hepsi de kaliteli ara sahneler. Kamp işlerinden bahsetmiyorum, onlar çünkü yan görev. İlk sürü görevinde, normal sürülere kıyasla çok daha fazla, oraya geldiğinde görürsün. Zombilerin yapay zekası kötü değil, bence insanlardan akıllı. Katılıyorum, harita içerisinde aktivitelerin azlığına, yapımcı firma oyunun ölçeğini düşürtüp, görevlere yoğunlaşsa daha iyi olur muş.
Bana göre Days Gone, GoT ve Horizon'dan daha iyi bir oyun. Ben sevdim oyunu, 2. oyunun gelmesini de şahsen isterdim.
Bu arada oyunu Last of Us ile kıyaslanamaz düzeyde farklı. Hem oynanış açısından hem hikaye açısından. Zaten TLOU'yu yapan adamlar tecrübeli, Days Gone ilk defa yapımcı firma için büyük bir IP.
Ana görevde cutscene olmaması zaten saçma olurdu. Ama yan görevlerin çoğunda yok ve yan görevleri yapmak anladığım kadarıyla zorunlu. Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama yan görev yapmayınca ana görev açılmıyor. Bu sebeple yan görev artık yan değil ana görev olmuş oluyor. Zombiler insanlardan akıllı olabilir ama hala tehdit değiller. Zorluk seviyesi normalde ve zombilere karşı savaşırken terlediğimi hiç hatırlamıyorum.
Horizon'ı oynamadım bilmem ama GoW ile karşılaştırılamayacak kadar kalite farkı var hocam bence ama senin düşüncen saygı duyarım.
The Last of Us ile temel oynanış mekanikleri aynı değil mi bu arada. Gizlenmek için çömelme, koşma, etrafta loot toplama sonra bunları The Last of Us'a hayli benzeyen bir mekanikle craft etme falan. Oynanış açısında çok farklı değiller dizayn olarak farkılar. Hikaye açısından da bir şey diyemiyorum çünkü Days Gone'nın ana hikaye ne hala anlamış değilim. Eğer ana hikaye karımız ölmedi mi acaba diye araştırmaksa üzücü çünkü 2 saat falanı sadece bu ilk 17 saatin.
Katılıyorum, firma için büyük bir oyun ama onlarda kaldıramayacağı yükün altına girmeselermiş.