Days Gone hakkındaki düşüncelerim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 6099
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 594
  • Etiketler Etiketler
    days gone oyun

Ana görevde cutscene olmaması zaten saçma olurdu. Ama yan görevlerin çoğunda yok ve yan görevleri yapmak anladığım kadarıyla zorunlu. Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama yan görev yapmayınca ana görev açılmıyor. Bu sebeple yan görev artık yan değil ana görev olmuş oluyor. Zombiler insanlardan akıllı olabilir ama hala tehdit değiller. Zorluk seviyesi normalde ve zombilere karşı savaşırken terlediğimi hiç hatırlamıyorum.

Horizon'ı oynamadım bilmem ama GoW ile karşılaştırılamayacak kadar kalite farkı var hocam bence ama senin düşüncen saygı duyarım.

The Last of Us ile temel oynanış mekanikleri aynı değil mi bu arada. Gizlenmek için çömelme, koşma, etrafta loot toplama sonra bunları The Last of Us'a hayli benzeyen bir mekanikle craft etme falan. Oynanış açısında çok farklı değiller dizayn olarak farkılar. Hikaye açısından da bir şey diyemiyorum çünkü Days Gone'nın ana hikaye ne hala anlamış değilim. Eğer ana hikaye karımız ölmedi mi acaba diye araştırmaksa üzücü çünkü 2 saat falanı sadece bu ilk 17 saatin.

Katılıyorum, firma için büyük bir oyun ama onlarda kaldıramayacağı yükün altına girmeselermiş.

Yan görev yapmak zorunlu değil, sadece birkaç yerde yapıyorsun o kadar. Zorluk seviyesini bence yükseltin, normal seviyede oyun kolay gelecektir size.

GoW'u yapan adamlar sektörde 20 yıldır GoW yapıyorlar, hem tecrübeliler hem oturmuş bir IP var. Zaten GoW PS açısında sembol bir marka. Bütçe farkı da var.

Last of Us lineer bir oyun, hikaye akışı Days Gone ile alakası yok. Days Gone tek bir hikaye üzerinden ilerlemiyor, hem ana karakterin karısı, hem dostu, hem kampta ki kişiler diye birçok sahne var. Tabii ki saf bir gözle bakınca çok benziyorlar.

Sony firmaya bir 6-7 ay gibi bir süre verseymiş, elimizde daha iyi bir oyun olur muş.

Valla hocam umarım zorunlu değildir. Bir 17 saattir oynuyorum bana sanki yan görev yapmayınca ana görev açılmıyormuş gibi geldi ama bir daha bakarım bilgilendirme için teşekkürler.

GoW için oturmuş bir IP var evet ama bilinen IP ye radikal değişiklikler yaptılar ve tuttu. Çünkü deli gibi iyi yaptılar game of the year falan aldı, deli gibi sattı. Days Gone bunun aksine hem hatalarla dolu olarak çıktı hem de basın yerden yere vurdu oyunu. İyi de satmadı. İlk çıkışında oyun da kaplama problemleri vardı, fps düşüyordu, bug vardı. PC ye de pürüzsüz olmasada iyi çıktı diyebilirim sanırım ama exclusive bir oyunda bug da olmamalı fps düşüşleri de.

Evet zaten dizayn yönünden farklı olduklarını söylemiştim. Sadece oynanışları benzer diyorum.

Orasını bilemiyorum araştırmadım.

Aslında yapım acemiliğe gitti. Acemiliğe gitmeseydi bir Dying Light ederdi. Motorlu Dying Light denebilir.

3, 4 saat daha oynadım baktım hikaye hiçbir yere gitmiyor saldım oyunu arkadaşlar. 22 saat oynamış halimle rahatlıkla diyebilirim ki kesinlikle bir exclusive kalitesinde değil. Ama çok kötü bir oyunda değil. Bu tarz tekrar eden görevleri seviyorsanız bu oyunu da seversiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…