Blender 4.0 için Diffeomorphic’un 1.7.2 sürümünü web sitelerinden indirin. Dropbox
Daz Studio İçerik Kütüphanesine Erişin:
Daz Studio içerik kütüphanesinde (content library) “Scripts” klasörünü bulun ve sağ tıklayarak dosya konumuna gidin.
Browse to Folder Location'a basın.
Diffeomorphic Dosyalarını Taşıyın:
İndirdiğiniz 1.7.2 rar dosyası içinde to daz studio içinde“Scripts” klasöründeki içeriği, Daz’ın “Scripts” klasörünün içine taşıyın. (önceki adımda gittiğiniz yer)
Daz Studio’yu Yeniden Başlatın:
Daz Studio’yu yeniden başlatın ve içerik kütüphanesinde “Scripts” klasörü altında Diffeomorphic’u görmelisiniz.
Karakteri Seçin ve Blender’a Aktarın:
Daz Studio’da karakterinizi seçin ve “Export to Blender” (Blender’a Aktar) seçeneğini kullanın.
Yeni Bir Klasör Oluşturun ve İçe Aktarın:
Yeni bir klasör oluşturun ve içeriği bu klasöre aktarın. (.DUF OLARAK)
“Scene” (Sahne) olarak kaydedin ve bu dosyayı önceki klasöre taşıdığınız yere kaydedin.
İki dosya da AYNI ADA sahip olmak zorunda. En sonunda böyle bir şey görmelisiniz. Bir tek klasörde bu ikisi olacak aynı isimle.
Blender’da Eklentiyi Yükleyin:
Blender’da 1.7.2 sürümünü eklenti olarak yüklemek için “Edit” (Düzenle) menüsünden “Preferences” (Tercihler) seçeneğine gidin.
“Add-ons” (Eklentiler) sekmesine gidin ve zip dosyasını seçip etkinleştirin.
Daz Dosyasını Blender’a İçe Aktarın:
Blender’da “Import Daz” (Daz İçe Aktar) seçeneğini kullanın ve Daz ile aynı klasördeki duf dosyasını seçin.
Tebrikler. Karakteriniz yüzündeki en küçük detaylarla bile gelmiş olacak.
Bilgilendirme için teşekkürler. Bir kaç gün önce indirdim Daz'ı hafiften kurcalıyorum. Kendi içinde kaliteli skin shaderları var mı yoksa Blender'dan versek daha mı iyi?
Bilgilendirme için teşekkürler. Bir kaç gün önce indirdim Daz'ı hafiften kurcalıyorum. Kendi içinde kaliteli skin shaderları var mı yoksa Blender'dan versek daha mı iyi?