Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Blender programı nasıl öğrenilir? Tasarım ve animasyon için. Önerileriniz nedir? Detaylı, sağlam kurslar var mı? Udemy olur YouTube olur.

Kendim için sormuyorum bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce Blender guru adlı kanaldan donut yapımını öğren. O tutoriallardan Blender'in bütün temel özelliklerini öğrenebilrsin. YouTube'da aratınca çıkar. CG Boost adlı kanaldan da sculpting öğren. Bunları tamamladıktan sonra ryan king art adlı kanaldan material yapımını öğren. Sen öğrendikçe daha fazla kanal bulursun azten. Ayrıca her şeyi not al. Shortlardan izlediğin şeyleri bile Blender hakkındaki. Udemy'ye gerek yok.
Not: CG Boost'un kursunu al sculpting hakkında o bayağı faydalı. Bayağı şey öğrenirsin oradan.
Bu arada senden çok daha iyi adamlar olacak. Onları görünce umudunu düşürme. Gördüklerinin çoğunda muhtemelen hazır assetler kullanılıyordur. Sen temellerin üzerinde çalıştıkça yavaş yavaş onlara yetişirsin.Önerebileceğim iyi bir türk kanal yok maalesef.Bol şanslar
Not:Kendin için sormadığını daha yeni okudum ya:D

Bak, Blender'ın (bu X yazılımı içinde geçerli) bütün kısa yollarını ezberlesin, isterse programın kodunu yeniden yazsın eğer o kafanın içinde sanatçı gözü yoksa, o estetik damar doğuştan atılmamışsa, yapacağı en kral şey ne biliyor musun? Mutfak tezgahı çizmek. Ciddiyim bak. Vizyon yoksa, anca endüstriyel tasarımcı olur, gider vida, somun, fuar standı falan modeller. Teknik ressamlıktan öteye geçemez, ruhsuz ruhsuz render alır durur. Çünkü tuşlara basmayı maymuna da öğretirsin ama kompozisyonu, ışığın duygusunu, o sinematografik anlatımı öğretmezsin. O ya vardır ya yoktur.

Ama. Ha diyorsa ki yok ulan, bende o cevher var, ben bu işin kitabını yazarım, o zaman başka. Eğer içinde gerçekten dışarı çıkmayı bekleyen bir canavar varsa, benim bu laflarım zaten ona vız gelir Triss gider. Hatta inada biner, oturur sabahlara kadar çalışır, günün sonunda o masaya vurur, beni de mors eder.

Hangi amaçla ve hangi sektör için öğrenmek istiyor bu arada.

Üsteki arkadaşın dediklerine kısmen katılmakla birlikte, tasarımcılık, sanatçılığın alt dallarından biridir ve bu da genel kanının aksine doğuştan gelen ya da kazanılması için aşırı erken başlanılması bir yetenek değildir, zevk + düzenli çaba sarf etmenin bir ürünüdür. Artık günümüzde "cevher"den kasıt "gerçekten ilgi odağı olup olmaması"dır. Sanatçı gözü aslında bir kaliteli işin neden kaliteli olduğunu, bir kalitesiz işin neden kalitesiz olduğunu tespit etmek, incelenen bir sanatı onu oluşturan bileşenlerine ayırabilmeyle ilişkilidir, ve bu disiplinli bir merakla bu yetkinliğin geliştirilmesi mümkündür. Bir nevi görsel okuryazarlık.

Mühim olan nokta şu:

1. Blender yalnızca bir enstürmandır.
2. Bir yeteneği geliştirmek, o işle düzenli olarak ilgilenmeyi, yani disiplini gerektirir. Deneyim ise zamanla kazanılır. Yani öyle videoyu izleyip adamın yaptığını tekrarlamakla olmuyor bu iş.
3. Arkadaşınızın tam olarak hangi alanda ne ve neden yapmak istediğini kesin bir şekilde bilmesi ve buna ilgi göstermesi gereklidir. Yani, herhangi bir yerden "Blender öğren, para kazandırıyor" lafını duymuşsa, o öyle olacak iş değildir, işin aslı hiçbir işe bu şekilde atlanılamaz, atlanılmamalıdır.

Hasılıvelkelam, arkadaşınızın bu yola çıkış sebebinin net ve sağlıklı olması gereklidir. Geri kalanı ise ilgiyle, zamanla, disiplinle ve sabırla mümkün olur. Bunlar sağlam tutulduğunda, bir işten kolay kolay yılmak insanın zoruna gider.

Gelelim asıl soruya... İnternet derya deniz, ve basit bir YouTube aramasıyla istediğiniz şeye varabilirsiniz. Yukarıda diğer arkadaşların paylaşmış olduğu kaynaklardan yararlanabilir.

Bu heyecanlı serüvende arkadaşınıza başarılar diliyorum. <3

Son düzenleme: