Ethem Efe 69
Üstün
Selam. 17 yaşındayım. Uzun süredir kendimi geliştirebileceğim bir hobi arıyorum. Bu alana kendimi bildim bileli ilgim var ve içimde hep bir gün öğrenme isteği vardı. İnternette denk geldiğim çizim ve müzik videolarına ilgi duyuyorum. Kendim de bu tarz videolar üretmek ve belki ileride bir kitleye ulaşmak istiyorum fakat şu an bu konularda hiçbir bilgim yok.
Durumumu özetlemek gerekirse, çizim bilgim tam anlamıyla sıfır. Çubuk adamı bile düzgün çizemiyorum. İşin içine girmeye çalışınca çizim ve animasyon aşamalarının ayrı dünyalar olduğunu fark ettim. En başta dijital yerine kağıt üzerinde düz çizimle başlamaya da açığım, yeter ki doğru bir başlangıç yapabileyim. Bu alanların büyük olması gözümü korkutuyor ve nereden başlayacağımı bilemiyorum.
Bu işlerle uğraşan kişilere birkaç sorum var:
@afacanc38
@Ratchet
Durumumu özetlemek gerekirse, çizim bilgim tam anlamıyla sıfır. Çubuk adamı bile düzgün çizemiyorum. İşin içine girmeye çalışınca çizim ve animasyon aşamalarının ayrı dünyalar olduğunu fark ettim. En başta dijital yerine kağıt üzerinde düz çizimle başlamaya da açığım, yeter ki doğru bir başlangıç yapabileyim. Bu alanların büyük olması gözümü korkutuyor ve nereden başlayacağımı bilemiyorum.
Bu işlerle uğraşan kişilere birkaç sorum var:
- Ekipman ve yöntem: İlk etapta kağıt üzerinde düz çizimle mi başlamalıyım yoksa direkt bilgisayarda fareyle veya telefon/tablet üzerinden parmakla dijital bir şeyler denenebilir mi? Giriş seviyesi bir grafik tablet almak ilk aşamada şart mı? Başlangıç için hangi ücretsiz programları önerirsiniz?
- Süreç yönetimi: Sizce önce sadece temel çizim öğrenmeye mi odaklanmalıyım, yoksa animasyonla birlikte mi götürmeliyim? Çizim yeteneği henüz gelişmemişken animasyon mantığı öğrenilebilir mi?
- Yol haritası: Sıfırdan başlayan birinin gözünü korkutmayacak, adım adım ilerleyen bir başlangıç rehberi veya önerebileceğiniz YouTube kanalları var mı?
@afacanc38
@Ratchet