Hayırlı olsun, güle güle kullan. Gayet uyumlu parçalar, B650M-R için BIOS'un güncel olmasına dikkat et, 9700x taktığında ilk başta boot olmayabilir, görüntü vermeyebilir. Eski BIOS ile gelirse kart sonuç bu oluyor. Çözümü ise bu kartta arkada BIOS Flashback portu mevcut, FAT32 formatlı bir USB belleğe anakart resmi sayfasından son sürümü indiriyorsun, sonra .cap uzantılı BIOS dosyasını, renamer ile isimlendirip içi boş FAT32 formatlı belleğe attıktan sonra, anakart arka I/O portlardaki ilgili Flashback portuna takıyorsun. Tuşa bastığın anda yanıp sönerek güncelleme işlemi başlatıyor.

Her daim güncel kal, ilk açışta boot olmazsa bu dediğim gibi yapacaksın çünkü B650 eski çipset olduğundan gaiptan kalan BIOS ile gelebiliyor, o biraz şans. Eğer sistem boot olursa da yine EXPO falan açmadan önce ilk iş BIOS update yapman lazım son sürüme. Bu sefer BIOS içerisinden EZ Flash Tool ile gerçekleştireceksin işlemi. @nonsua

çok teşekkür ederim. Parçaların hepsi geldiği zaman böyle bir problem yaşarsam adım adım hepsini yapacağım tekrardan teşekkürler.

çok teşekkür ederim. Parçaların hepsi geldiği zaman böyle bir problem yaşarsam adım adım hepsini yapacağım tekrardan teşekkürler.
BIOS Update sonrası Hynix için bu ayarları gir sonrasında, EXPO 1 açıp üzerine yazacaksın videoda anlatılanları:

BIOS Update sonrası Hynix için bu ayarları gir sonrasında, EXPO 1 açıp üzerine yazacaksın videoda anlatılanları:

Ayhan hocam eski hesabımı kaybettiğim için yeni hesap açtım tüm parçalar montajlandı 2 gündür kullanıyorum en başta görüntü gelmedi çok zorladı bilgisayarı açıyordum kapattıktan sonra power tuşuna basınca pc açılmıyordu güç kaynağını arkadan 1 kere açıp kapatmam gerekiyordu açılması için 1.5 gün sorunsuz kullandım o problem düzeldi dün birden kapandı gene güç kaynağını kapatıp açtım o şekilde açıldı stabil kullanıyorum şimdilik bundan başka bir problem yok sürekli sürekli olmuyor.

Ayhan hocam eski hesabımı kaybettiğim için yeni hesap açtım tüm parçalar montajlandı 2 gündür kullanıyorum en başta görüntü gelmedi çok zorladı bilgisayarı açıyordum kapattıktan sonra power tuşuna basınca pc açılmıyordu güç kaynağını arkadan 1 kere açıp kapatmam gerekiyordu açılması için 1.5 gün sorunsuz kullandım o problem düzeldi dün birden kapandı gene güç kaynağını kapatıp açtım o şekilde açıldı stabil kullanıyorum şimdilik bundan başka bir problem yok sürekli sürekli olmuyor.
Neden olur böyle bir şey, detaylı sistem bilgilerini paylaşıp sıfırdan bir konu açar mısın, arkadaşlar ilgilensinler.

BIOS son sürüme güncelledikten sonra EXPO açık tekrar dene, 1 dk'yı bulabilir RAM eğitmesi anakartın, o süreyi beklemen gerekiyor olabilir.