Çözüldü DDR 5 sistemler neden geç açılıyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Şahin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 513
  • Etiketler Etiketler
    geç neden
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Şahin

Uzman
DDR5 sistem aldım. RAM frekansı 6000MHz'de çalışınca 32 saniyede, 4800 MHz çalışınca 18 saniyede açılıyor. Biraz araştırdım, DDR5 sistemler veya yüksek MHz'li sistemler açılışta RAM kontrolü yapıp açılıyormuş. Bu doğru mu? Neden geç açılıyor? Ek soru: 4800'e çektiğimde PC hızlı açıldı fakat oyunlarda anlık donmalar oldu. Uyumsuzluk var gibiydi? Neden böyle sorunlar yaşıyorum? DDR5 kullanan herkes bu sorunları yaşıyor mu?

Not: DDR4 candır.

Kasa linki:

Memory Training yüzünden hocam. Kapatın onu. Ve RAM testi yapın. Stabil ve testi geçerse kapalı olsun.

Bu video size fikir verecektir:

Anakartım ASUS olduğu için BIOS farklıydı ama bu videeoya bakıp sorunumu çözdüm. 32 saniyede açılan PC 8 saniyede açılıyor. BIOS'taki Fast açılma gibi bir ayar var o kapalı olmasına rağmen 8 saniyede açılıyor. Teşekkürler Recep abi. Her sorunumu çözüyorsun @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…