AM5 ile yeni tanışan birinin sorabileceği neredeyse tüm soruları sordun şimdiye dek, nerede absürtlük var AMD'de.
Ek tavsiye, enable yaptığın mcr ayarı 1 defaya mahsus train eder, sonrasında hafızaya atar. Ama demans başlangıcı olduğundan birkaç hafta sonra sarı Debug yakıp tekrardan traine düşebilir, telaş etme. Uzun vade mcr kapalı kalması öneriliyor şu anda. Anakartların yaptığı da bir müddet sonra tekrardan train etmek.
BIOS'ta Search kısmından DDR runtime reduction ayarını bulup enable yapabilirsin. EXPO profilde disable çekiyor bunu anakart. Sonrasında Nitro kısmındaki burst length yine 8X çekiyor, burst kısmını 1X-1X yaparsan train süresi ciddi kısalır. Fast boot kapatmanı önermiştim, oradan kaybettiğin birkaç saniyeyi post delay time 1S değişerek düzeltirsin. Ama Giga'da bu ayar yoktu sanırım.
@elninolaz Nitro ve burst ayarlarını iletsin, train algoritması hepsi. Bank Refresh ayarını da normal çekin.
Abi sadece arkadaşın yaptığı ayarları ve yazdığın ayarları mı yapayım buradaki.
Ben EXPO'yu açtım mcr ayarını enabled yaptım bir de SVM açık Valorant oynadığımdan dolayı gereken bir ayar çekirdek yalıtımı için.