1BeyEfendi 3
Uzman
Geçen sene yeni bir sistem topladım. BIOS'u güncelleyip RAM'leri EXPO moduna almaya çalıştığım vakit stabilite sorunları yaşadım. Sistemi yeniden başlattığım vakit anakartta sürekli DRAM ışığı yanıyordu ve ilk açılışta (cold boot) açılma süresi çok uzundu ya da sistem hiç açılmıyordu.
Değerleri varsayılan 4800 MHz'e döndürdüm fakat güncel BIOS'ta yine aynı sorun tekerrür etti. Ben de BIOS'u en eski sürüme döndürdüm ve 4800 MHz'de 1 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Bugün, yeni güncellemelerle sorunun düzelmiş olabileceğini düşünerek BIOS'umu tekrar güncelledim ve EXPO'yu aktif ettim; fakat yine aynı sorun baş gösterdi. Yabancı forumlardaki çözümleri ve tavsiye edilen değerleri denedim ama başarısız oldum. Güncel BIOS'ta bütün MHz değerlerinde ilk açılış süresi uzun sürüyor ve yeniden başlatmada DRAM ışığı hep yanıyor.
Bilgili birileri yardım edebilirse çok sevinirim, ne yapacağımı şaşırdım artık.
Sistemim:
Değerleri varsayılan 4800 MHz'e döndürdüm fakat güncel BIOS'ta yine aynı sorun tekerrür etti. Ben de BIOS'u en eski sürüme döndürdüm ve 4800 MHz'de 1 yıldır sorunsuz kullanıyordum. Bugün, yeni güncellemelerle sorunun düzelmiş olabileceğini düşünerek BIOS'umu tekrar güncelledim ve EXPO'yu aktif ettim; fakat yine aynı sorun baş gösterdi. Yabancı forumlardaki çözümleri ve tavsiye edilen değerleri denedim ama başarısız oldum. Güncel BIOS'ta bütün MHz değerlerinde ilk açılış süresi uzun sürüyor ve yeniden başlatmada DRAM ışığı hep yanıyor.
Bilgili birileri yardım edebilirse çok sevinirim, ne yapacağımı şaşırdım artık.
Sistemim:
- Anakart: MSI PRO B850-P Wi-Fi
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7500F
- RAM: Patriot Viper Venom 6000 MHz CL30 32 GB (2x16) (PVV516G60C30X2)
- Ekran Kartı: RTX 5070 Ti
Son düzenleyen: Moderatör: