zafeeer

Uzman
@Ayhan Dönmez Ayhan abim, elimde H Die 16x2 Patriot Viper Venom RAM var. İşlemci AMD Ryzen 5 7500F, anakart ASUS B650M-K. Aşağıda bıraktığım senin ayarını kullanıyordum, bugün mavi ekran verdi. BIOS'a girdiğimde ayar değiştirmeme bile izin vermeden 3-5 saniye sonra sistemi kitliyordu, mecbur sıfırlamak zorunda kaldım BIOS'u. Bana bir yardım edersen sevinirim. Aktif soğutma yok ama bu ayarları kullanırken 50 üstü hiç görmedi.

1776459621904.webp

@Ayhan Dönmez Ayhan abim, elimde H Die 16x2 Patriot Viper Venom RAM var. İşlemci AMD Ryzen 5 7500F, anakart ASUS B650M-K. Aşağıda bıraktığım senin ayarını kullanıyordum, bugün mavi ekran verdi. BIOS'a girdiğimde ayar değiştirmeme bile izin vermeden 3-5 saniye sonra sistemi kitliyordu, mecbur sıfırlamak zorunda kaldım BIOS'u. Bana bir yardım edersen sevinirim. Aktif soğutma yok ama bu ayarları kullanırken 50 üstü hiç görmedi.

Eki Görüntüle 257971

IOD kaynaklı hata vermiştir. 6000 MT/s 1:1 mod açabilirsin. Yazın 6000 kullanmakta fayda var. @zafeeer

Eki Görüntüle 257971

Bu şekilde deneyin.

1781706801047.webp

Normale aldım ama bugün sabah bilgisayar boot etmemeye açılsa bile hemen mavi ekran verip memoru managment hatası verdi BIOS'da ayar değiştirmeme izin vermeden bile hemen kitliyor.

Öyle yapmaması gerekirdi, tRFC1 390 yerine 420 deneyin o halde. B650M-K kartınız varsa Clear CMOS yapıp ayarları sıfırdan girin. Profili sonrasında Profile 1 olarak kayıtlayın BIOS'ta. Clear CMOS için CLRTC pinlere 10-15 saniye yıldız tornavida ucu dokunun. Tercihen fişten çekin bu esnada ve sonrasında kasa Power tuşu 10 saniye basılı tutup statiği alın. Rakamlar burada sembolik.

Öyle yapmaması gerekirdi, tRFC1 390 yerine 420 deneyin o halde. B650M-K kartınız varsa clear CMOS yapıp ayarları sıfırdan girin. Profili sonrasında profile 1 olarak kayıtlayın BIOS'ta. Clear CMOS için clrtc pinlere 10-15 saniye yıldız tornavida ucu dokunun. Tercihen fişten çekin bu esnada ve sonrasında kasa Power tuşu 10 saniye basılı tutup statiği alın. Rakamlar burada sembolik.

Şimdi açıldı, bir sorun yok gibi duruyor. Teşekkür ederim.

Öyle yapmaması gerekirdi, tRFC1 390 yerine 420 deneyin o halde. B650M-K kartınız varsa Clear CMOS yapıp ayarları sıfırdan girin. Profili sonrasında Profile 1 olarak kayıtlayın BIOS'ta. Clear CMOS için CLRTC pinlere 10-15 saniye yıldız tornavida ucu dokunun. Tercihen fişten çekin bu esnada ve sonrasında kasa Power tuşu 10 saniye basılı tutup statiği alın. Rakamlar burada sembolik.

Tekrar MEMORY_MANAGEMENT hatası verdi.

Son düzenleyen: Moderatör: