Grace Peace Homelander 3
Çalışkan
Linkinizi goremiyorum hocam. Ayrica ben bir adet daha patriot ram siparis ettim. Simdi korkuyorum diger slota takarsam yine ayni sorunlari yasayacagim diye
Linkinizi goremiyorum hocam. Ayrica ben bir adet daha patriot ram siparis ettim. Simdi korkuyorum diger slota takarsam yine ayni sorunlari yasayacagim diye
Suan sistemim calisiyor mecbur expo kapali olarak. Anakarti daha almadim ama RAM gelecek birkac gune. Geldigi zaman takamayacak miyim RAM'i hocam ?Contact Frame AM5 sistemlerde dengesiz baskı nedeniyle milimetrik düzeyde pin temasını olumsuz yönde etkiliyor. Memory hataları ve boot sorunlarına yol açıyor.
@Grace Peace Homelander ASUS Prime B850M-K alıp 2x16 Patriot denemeden mevcut durumu çözemezsin. Baktın ki B850M-K'da problem yok, o zaman sorun netleşir. B850M-K'da da problem devam ederse sorun Patriot değil senin işlemcinin bellek kontrolcü birimi.
Suan sistemim calisiyor mecbur expo kapali olarak. Anakarti daha almadim ama RAM gelecek birkac gune. Geldigi zaman takamayacak miyim RAM'i hocam ?
Hocam PC'yi aldigim yer ile iletisime gectim direkt. Kendileri cok ilgilendiler hatta yeni RAM siparis etmeseydiniz keske biz size indirimli verirdik dediler. Yeni RAM gelince goruntulu sekilde bios ayari yaptiracaklar. Anakartim da CPU da sorunsuz sekilde EXPO kaldiriyormus biz onlari test etmeden yollamiyoruz hatta bios ayarlarinizi biz yapip yolluyoruz dediler.Tavsiyem B850M-K sipariş edip uzay montaj denemen. Sorun onda çözülürse 2x16 Patriot ile, sonrasına Colorful anakartı sarı siteden şutlarsın. Diğer türlü seni yorar.
Çoğu kişide bu şekilde çözüldü sorun. Forumda konular var. Eğer yine 2x16 Dual kanal sorunu yaşarsan sorun senin bellek kontrolcündedir, işlemciyi değişime göndermen lazım.
Hocam PC'yi aldigim yer ile iletisime gectim direkt. Kendileri cok ilgilendiler hatta yeni RAM siparis etmeseydiniz keske biz size indirimli verirdik dediler. Yeni RAM gelince goruntulu sekilde bios ayari yaptiracaklar. Anakartim da CPU da sorunsuz sekilde EXPO kaldiriyormus biz onlari test etmeden yollamiyoruz hatta bios ayarlarinizi biz yapip yolluyoruz dediler.
Bana dediler ki anakart memory training yaptigi esnada ben bilgisayari yeniden baslattigim icin bios bozulmus. Tabii ben o esnada boyle bir sey yaptigini bilmiyordum. Islemciniz de anakartiniz da RAM de her turlu 2x16 GB 6000 MHZ EXPO kaldirir diyorlar. AM5 DDR5 platformunun cok sorunlu oldugunu dogruladilar.
Kendileriyle goruntulu konusma esnasinda BIOS ayarlarini birlikte yaparken eger bilgisayar acilmaz no-post olursa anakarti tamamen sokup onlara iletmemi istediler. Garantisi oldugundan dolayi ve bu islem 2-3 hafta sureceginden dolayi bana Gigabyte anakart vereceklermis ve o anakart onlarda kalacakmis (eger sorun anakart ise). BIOS'un tekrar yazilmasi sonucu bilgisayarin calismis olmasindan oturu sorunun ram yada islemci kaynakli oldugunu dusunmuyorlar.
Kendileriyle BIOS ayari yaparken sorun yasamamam acisindan onerdiginiz sizin birkac bios ayari daha vardi, sunu enabled yapin sunu disabled yapin diye, onlari bulamadim. Bu arada isler yolunda giderse de firma bana nasil ulasti ve surec nasil ilerledi anlatirim. PCHocasina mail atmistim sinirli bir sekilde firmayi kotuleyerek, PC Hocasi direkt bana ulasti sonra da sorunu cozmek icin numarami paylastim ve firma direkt benle iletisime gecti. Hatta magduriyet gidermek icin fazladan hediye vermek de istediler. Sorunum duzelirse, firma ismi verebilirim.
Yeni gelen rami taktım şuan. 25 dakika oldu bilgisayar açılmıyor. Expo bile açık değil biosta hiçbir şey yapmadim sadece rami taktim. İki slot zaten bios en guncel anlamıyorum sorun neFirma ya da PC Hocası BIOS ayarını benim kadar detaylı bilemez, bu ayrı bir branş. Spesifik bir dal, ben hayatımı buna adadım. Onlar ürün tanıtırlar, akabinde sponsorlu içerik çekerler. RAM OC, diğer hiçbirine benzemez. CPU ve GPU bunun yanında devede kulak kalır. TR'de sayılı kişilerdenim. Bayağıdır üzerinde çalışıyorum. Basit ayarlar değil, anlatması da zor uygulaması da. Onlar genel geçer ayarları yapar, sorun şudur budur derler. Eğer bu konuda bahsettiğin gibi aynı sorunu onlara tasdik edersen mağdur etmeyeceklerdir. Aynı sorun onlarda tekrarlamazsa eğer sorun sen kaynaklıdır, başka faktörler düşünmen lazım. BIOS brick olduğunu ben de çok düşünmüyorum. Bellek kontrolcü ve anakart problemi olacağı kanaatindeyim.
Yeni gelen rami taktım şuan. 25 dakika oldu bilgisayar açılmıyor. Expo bile açık değil biosta hiçbir şey yapmadim sadece rami taktim. İki slot zaten bios en guncel anlamıyorum sorun ne
Sorunu tamamen cozdum. Saka gibi ama problem islemcinin kule faninin vidalarinin fazla baski yapmasiymis. Vidalari gevsettim. 2 ram de takili slotta calisiyor. EXPO 1 actim ve calisiyor. Configured memory speed : 6000 MHZ. Latency turbo ayari disabled. bunu acmam gerekiyor mu ?Anakartın kendisi, DRAM slotları, işlemci soketi, bent pin vs. olabilir. Bir de ana faktör işlemci bellek kontrolcü. İlk farklı anakartta denenecek, sorun devam ederse farklı işlemci ile denenecek. Bu son ikisi kesin çözüm. Colorful bir daha bulaşmayın.
Sorunu tamamen cozdum. Saka gibi ama problem islemcinin kule faninin vidalarinin fazla baski yapmasiymis. Vidalari gevsettim. 2 ram de takili slotta calisiyor. EXPO 1 actim ve calisiyor. Configured memory speed : 6000 MHZ. Latency turbo ayari disabled. bunu acmam gerekiyor mu ?
Eki Görüntüle 271164