Andro

Çalışkan
Merhaba herkese, 2 tane PC var. eski sistem. biri X79 ASUS Rampage 4 Black Edition, diğeri ASUS X99-A-II. Her iki anakartımda TPM girişi var, pin sayılarını da biliyorum ancak şöyle bir durum var: Bu TPM 2.0 çiplerini araştırdığımda satışta olan modellerin DDR4 için uyumlu olduğu, DDR3 uyumlu çiplerin pek bulunamadığı yönünde... Bu durumda X79 anakartıma TPM takamayacakmışım gibi duruyor (birkaç modelde DDR3 içinde uyumlu oduklarını yazmışlar).

@Recep Baltaş beyin bir videosunda kendi eski anakartına bunu temin edip takıp çalıştırdığını gördüm. Sorum ise: Bu çipler hep yurt dışında satılıyor (yerli ipayasada bulamadım) ve malum 30 Euro'yu kargo dahil geçmekte, bunu uygun fiyata nasıl temin edebilirim? Şimdiden teşekkürler.

TR'de bulman neredeyse imkansız, olan da yurtdışı fiyatının 2 katı para ister kesin. Bu arada R4 satarsan direkt bana yaz. :D

Çalıştırabilen de var çalıştıramayan da var riske girirlir mi bilmem.

TR'de bulman neredeyse imkansız, olan da yurtdışı fiyatının 2 katı para ister kesin. Bu arada R4 satarsan direkt bana yaz. :D
Dediğiniz gibi iç piyasada bulamadım. R4 satmayı düşünmüyorum Render ve Server amaçlı kullanıyorum
İkinci el sitelere baktınız mı hiç?
Yok Hocam, oralara bakmak aklıma gelmedi varsa sizin de bildiğiniz önerdiğiniz sitelere araştırabilirim

Çalıştırabilen de var çalıştıramayan da var riske girirlir mi bilmem.
Bu çok güzelmiş açıklamalarına bakarsak ama mevcut gümrük limitini geçiyor kargo hariç. sanki gümrüğe takılır gibi.

Dediğiniz gibi iç piyasada bulamadım. R4 satmayı düşünmüyorum Render ve Server amaçlı kullanıyorum

Yok Hocam, oralara bakmak aklıma gelmedi varsa sizin de bildiğiniz önerdiğiniz sitelere araştırabilirim
Ben bir tane denemiştim Twitter'dan Recep'e sorduğumda bir link atmıştı almıştım zamanında ve çalışmıştı. Küçük siyah bir şeydi ve bir adet led vardı.