22809

Deneyimli
Makaleler
3
Varsayılan olarak 2 tane 8 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM kullanıyorum. A520 anakart maksimum 4600 MHz destekliyor.

BIOS'tan 4000 MHz yapmayı denedim, boot etmedi.

3600 MHz denedim, boot etti ama Windows'da uygulamaların hiçbiri açılmadı. Sadece görev yöneticisi açıldı, oradan baktım 3600 MHz olduğu görülüyordu. Edge'yi açarken "askıya alındı" hatası alıyordum ve açılmıyordu.

Şu anda 3200 MHz kullanmaya devam ediyorum. Ne yapmalı?

Varsayılan olarak 2 tane 8 GB 3200 MHz CL16 DDR4 RAM kullanıyorum. A520 anakart maksimum 4600 MHz destekliyor.

BIOS'tan 4000 MHz yapmayı denedim, boot etmedi.

3600 MHz denedim, boot etti ama Windows'ta uygulamaların hiçbiri açılmadı. Sadece Görev Yöneticisi açıldı, oradan baktım 3600 MHz olduğu görülüyordu. Edge'yi açarken "askıya alındı" hatası alıyordum ve açılmıyordu.

Şu anda 3200 MHz kullanmaya devam ediyorum. Ne yapmalı?

3200 devam etmeli.

A520 kullandığınıza göre giriş seviyesi bir sisteminiz var. Altınızda yarış atı yokken yarış atı gibi davranmaya gerek yok, 3600 olsa sanki 50 FPS kazanacaksınız. Desteklemek ile stabil değerler farklıdır, ayrıca muhtelemen 4600 destek tamamen satış politikası.

Voltaj ayarı falan yaptınız herhalde?

Voltaj ayarı yapmayı bilmiyorum. Bir de A serisi anakartta kısıtlı oluyor böyle overclolck işleri.

3200 devam etmeli, A520 kullandığınıza göre giriş seviyesi bir sisteminiz var. Altınızda yarış atı yokken yarış atı gibi davranmaya gerek yok, 3600 olsa sanki 50FPS kazanacaksınız.

O zaman yapacak bir şey yok demek değil mi?

O zaman yapacak bir şey yok demek değil mi?
Yapmanız gereken bir şey yok zaten. Dediğim gibi, 3600 veya 4000'de çalıştırmak sadece risk almak. Sistemin bir anda şahlanmayacak, getirisi 1 birim ise ısınma vb. etkenler ile götürüsü minimum 1.5 olacak.

Anakart 4600 MHz destekliyor ya, o potansiyele çıkmak için galiba en az 4000 MHz RAM almak gerek. Benim MHz düşük aslında sorun bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart 4600 MHz destekliyor ya, o potansiyele çıkmak için galiba en az 4000 MHz RAM almak gerek. Benim MHz düşük aslında sorun bu.
DDR4 için 4600 zaten hayal ürünü Crosshair serisi anakart, RAM-Chipset soğutması ve Neo gibi üst seviye RAM'lere sahip olmadığınız sürece. Yazılımsal olarak limit koymazsan 10000MHz bile yaparsın -tabii muhtemelen sistem açılmaz.-

RAM'lerinin tam modelini internete yaz ve Reddit'te vs hız aşırtma yapanlar var mı bak voltaj ve gecikmeleri BIOS'undan değiştirirsen çalışır.