AWE hatası sonrası Restart attınız değil mi? TestMem için sıcaklıklar normal, hata verirse de çok kale almamak lazım. DRAM IC kaynaklı verir, CL26 ya da tRCD kaynaklı mesela. tRFC, tREFI de yine ihtimal dahilinde ama 50K tREFI 80 derece dahi hata verdiremedim ben. tRFC 130 ns yine, 75 derece civarına kadar tolere ediyor. Silikona bağlı bu kısım artık, her modül asla bir olmaz. Patern değişecektir. Aktif soğutma işini çözdüğünüzde problem olmaz oyunlarda da, yaz aylarında gerekli özellikle.
BIOS update etmem, bu saatten sonra yeni işlemci alıp takmayacaksam, o da compatibility için olur. tREFI rakamı dikkatimi çekti, benim 65536 yani 16 bit. 50000 yaparak stabilite artırdığımızı varsayıyorum. Tam 16 bit olunca dramatik fark oluyor mu cidden?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS update etmem, bu saatten sonra yeni işlemci alıp takmayacaksam, o da compatibility için olur. tREFI rakamı dikkatimi çekti, benim 65536 yani 16 bit. 50000 yaparak stabilite artırdığımızı varsayıyorum. Tam 16 bit olunca dramatik fark oluyor mu cidden?

Intel'de bunun önü açık, 131K-252K vs. kullanılıyor. AM5'te 65.535 limiti var, bu can sıkıcı ama stabilite için bir o kadar da şart. Micron vs. 65K yapamıyor bile tREFI, BSOD veriyor. Samsung ve Hynix'te fullenebiliyor şu anda.

Intel'de bunun önü açık, 131K-252K vs. kullanılıyor. AM5'te 65.535 limiti var, bu can sıkıcı ama stabilite için bir o kadar da şart. Micron vs. 65K yapamıyor bile tREFI, BSoD veriyor. Samsung ve Hynix'te fullenebiliyor şu anda.

Elixir diye bir marka vardı bir ara çok iyi GPU bellekleri üretirlerdi Hynix gibi. GF4 MX ekran kartlarında görmüştüm bakır blok takınca iyi OC oluyorlardı o marka da kayboldu gitti consumer piyasasından.

Elixir diye bir marka vardı bir ara çok iyi GPU bellekleri üretirlerdi Hynix gibi. GF4 MX ekran kartlarında görmüştüm bakır blok takınca iyi OC oluyorlardı o marka da kayboldu gitti consumer piyasasından.

@Ayhan Dönmez

1777331494466.webp

Test bitti, rekabetçi FPS'de seans da geçireyim. Stabilite sorunları olursa FCLK 2067, başka regüle edilecek yerler var mıdır?

@Ayhan Dönmez
Eki Görüntüle 244427

Test bitti, rekabetçi fps'de seans da geçireyim. Stabilite sorunları olursa FCLK 2067, başka regüle edilecek yerler var mıdır ?

Başka hiçbir kısım yok, belki 1-2-1 Nitro yerine 1-2-0. Ama onun da faydası tartışılır ve stabilite bozma şansı var. Bu hali size fazlasıyla yetecektir, Gear Down yine kapatmak akıl karı değil DR modülde. Voltaj ihtiyacı ciddi artar. 1.62 şu an stabil ise, aynı değerlere 1.68-1.7V isteyecektir örneğin. En iyi ihtimalle 1.65 civarı yani. 1.55 zaten stabil değildi. Burst 8x-8x iken bahsettiğiniz Crash sorunu yapmaması lazım. Eğer yaparsa Curve Shaper sonucu olabilir belki, VT3 çünkü Medium ve High CS test etmez, Max. Freq. test ediyor sadece CS kısmında. Gaming'de High Freq. kısmı da devreye girer CS'nin.

Başka hiçbir kısım yok, belki 1-2-1 Nitro yerine 1-2-0. Ama onun da faydası tartışılır ve stabilite bozma şansı var. Bu hali size fazlasıyla yetecektir, Gear Down yine kapatmak akıl karı değil DR modülde. Voltaj ihtiyacı ciddi artar. 1.62 şu an stabil ise, aynı değerlere 1.68-1.7V isteyecektir örneğin. En iyi ihtimalle 1.65 civarı yani. 1.55 zaten stabil değildi. Burst 8X-8X iken bahsettiğiniz Crash sorunu yapmaması lazım. Eğer yaparsa Curve Shaper sonucu olabilir belki, VT3 çünkü Medium ve High CS test etmez, Max. Freq. Test ediyor sadece CS kısmında. Gaming'de High Freq. Kısmı da devreye girer CS'nin.

Corsair bu işi yapmış mıdır bu seride sence? Bayıldığımız paraya değsin, 19 bine almıştım Tebilon'dan 2025 Kasım başında şimdi 1200 dolar olmuş Corsair'in kendi sitesinde, o da zaten apayrı bir abartı. Burayı ara ara testler yaparak güncellerim stabilite konusunda. Önümüzde El Niño sıcakları ile bir sınav var, en büyük sınav o ülkemiz için. Şimdilik bu konu için yüreğine sağlık, çok sağ olasın valla çok kıymete geçti. :love: Umarım tekrardan seni de rahatsız edecek gerecek problemler pop-up olmaz.

Corsair bu işi yapmış mıdır bu seride sence? Bayıldığımız paraya değsin, 19 bine almıştım Tebilon'dan 2025 Kasım başında şimdi 1200 dolar olmuş Corsair'in kendi sitesinde, o da zaten apayrı bir abartı. Burayı ara ara testler yaparak güncellerim stabilite konusunda. Önümüzde El Niño sıcakları ile bir sınav var, en büyük sınav o ülkemiz için. Şimdilik bu konu için yüreğine sağlık, çok sağ olasın valla çok kıymete geçti. :love: Umarım tekrardan seni de rahatsız edecek gerecek problemler pop-up olmaz.

Gayet başarılı, bir sorun göremedim. Sadece aktif soğutma olayı halledin, o kadar. Valorant patlarsa da CS kısmından Med. ve High Freq. Auto çekip deneyin. Sorun olmayacaktır.

Gayet başarılı, bir sorun göremedim. Sadece aktif soğutma olayı halledin, o kadar. Valorant patlarsa da CS kısmından Med. Ve High Freq. Auto çekip deneyin. Sorun olmayacaktır.

CS frekansı için de AM5 platformuna geçtiğimden beri araştırmalar yaparken Min ve Low CS'yi hiç ellememeleri dikkatimi çekmişti. Nedeni işte ana Curve Optimizer görece ufak kalsın, Idle veya surfing gibi basit işlerde voltaj yetersiz kalmasın, orta ve hafif yüksek aralıklarda asıl +CS ortaya çıkıp performansını göstersin, Max yükte zaten voltaj ihtiyacı artacağı için de asgari düzeyde +cs ekleme yapılsın mantığını gördüm. Hakikaten de bir kere bile crash yaşamadım. Tekrardan teşekkürler.

CS frekansı için de AM5 platformuna geçtiğimden beri araştırmalar yaparken Min ve Low CS'yi hiç ellememeleri dikkatimi çekmişti. Nedeni işte ana Curve Optimizer görece ufak kalsın, Idle veya surfing gibi basit işlerde voltaj yetersiz kalmasın, orta ve hafif yüksek aralıklarda asıl +CS ortaya çıkıp performansını göstersin, Max yükte zaten voltaj ihtiyacı artacağı için de asgari düzeyde +cs ekleme yapılsın mantığını gördüm. Hakikaten de bir kere bile crash yaşamadım. Tekrardan teşekkürler.

Min. ve Low kısmına ellemeye gerek yok, evet. Donma yapabilir C-State açıkken özellikle. Max. Freq. kısmına da artı değer eklerler genelde, o kısım da doğru. Gerekebiliyor anlık yüke göre. Sizde bu ayarlarda Crash vs. olmamalıydı. O yüzden açıklama gereği duydum.

Minimum ve Low kısmına ellemeye gerek yok, evet. Donma yapabilir C-State açıkken özellikle. Max. Freq. Kısmına da artı değer eklerler genelde, o kısım da doğru. Gerekebiliyor anlık yüke göre. Sizde bu ayarlarda Crash vs. olmamalıydı. O yüzden açıklama gereği duydum.

Update : Fan geldi taktım, Idle'da 27-28C. 5 derece fark yarattı trefi 65535 çekip 2-3 saat oyuna daldım tık yok. Oyundan çıktım hala 27 derecelerde.