Eki Görüntüle 244165
Eki Görüntüle 244166
Eki Görüntüle 244167
Eki Görüntüle 244168
@Yakuza Ayarları lütfen sektirmeyin, tam olarak bu şekilde olması lazım. AM5'te hataya yer yok, Boot etmez sistem. 1.55V bellek kontrolcü voltajı işlemciye zarar vermez, sadece 1:2 modda lazım. Limittir yani, o yüzden bunu bildiğimden 1.55 bıraktırdım. MSI böyle yapacağını bildiğimden de ekstra uyardım sizi. 2V girmedikçe sorun etmez VDDIO, 1.55 geçmesin sadece. 1.55 sınır günlük kullanıcıya. VDD ve VDDQ sınır sizin için 1.65V olur, bu ikisi PMIC ile alakalı. VDDIO direkt olarak IMC birimi, bellek kontrolcü voltajı. VDDIO 1.55 sınır yani.
@Yakuza Latency Killer ve Tightest seçmeyin, Auto'ya da Disabled alın bunları. Saçma sapan Timing giriyor.
@MSI Türkiye reklam yapmak yerine keşke konulara gelse, bu ayarlar elden geçirilmesi lazım. VDD-VDDQ-VDDIO yine eşlenmemesi lazım, kullanıcılar Manuel değer giremiyor. Bir anlık dalgınlık sonu
@muhammetaktas122 gibi olabilir. Onu da uyarmıştım. MSI kartlar 2V yemez, bellek kontrolcüye de 2V verdiriyor. Değişmek zorundasınız, konu başında bunu vurguladım ekstra.
Limitleri tekrardan yazıyorum güncelde DDR5 için, AM5 özelinde yani. MEM VDD 1.65, VDDQ 1.65, VDDIO 1.55, VDDP 1.15-1.2, VSOC 1.3, VDDG 1050-1100, VMISC 1.2'dir.
Normal kullanıcı bu değerleri geçmesin mümkünse.
VDDIO 1.55 dedim ama, o da limitin limitidir. Watercool harici uzun süre kullanılırsa degrade etme riski var. VDDIO için 1:2 modda 1.52, 1:1 modda 1.45 geçilmesin. Tüm sınırlar bunlar, bunlara riayet etmek zorunlu.
@Yakuza O yüzden farklı değer girmemeye özen gösterin.
@X99 Hani, konu takip nerede?
@ggbye zaten derin uykuda,
@Mr. Falcon anakart kovalıyor. Ekip perte çıktı.

Bu MSI olayını çözmek lazım, adamlar bellek kontrolcüye garezi var.