Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Bildiğiniz gibi RAM fiyatları aldı başını gidiyor. Ben de yakın zamanda sistem toplamayı düşünüyorum. Çok da yakın değil aslında da 2026 yazında düşünüyorum. O zamana kadar ucuzlar mı RAM'ler bilmiyorum ama DDR5 toplamak mantıklı mı yoksa DDR4 toplayıp AM4 soket en yüksek işlemciyi almak mı daha mantıklı?

Artı bir seçenek olarak şu anki sistemim i7 2600 HD6570 8 GB RAM sisteme GTX1650 ve RAM takviyesi yaparak devam etmek mi daha mantıklı?
GTX 1650 buldum ikinci elde 2500-3500 TL bandında ama sorunlu olabilirler mi acaba ilk testte çıkmayıp sonra arıza verme durumundan bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2026 yaza almayı düşünüyorsan almaya yakın konu açarsan daha sağlıklı olur.

Öncelikle DDR5'e geçmek mantıklı mı? dersen;

Evet mantıklı, geleceğe yönelik yatırım yapmış oluyorsun. DDR4 devri kapanıyor ve bugün alacağın DDR4 bir sistemin ilerde yükseltmek istediğin zaman parçalarını bulmakta zorlanacaksın, teknolojik anlamda sınırlı kalacaksın. 2026 sonuna kadar DDR4 üretiminin devam etmesi ön görülüyor.

Bugün alacağın sistem 2026 yazından daha da pahalı olacak. Bunu bilerek karar ver. Hem yeni yılın gelmesiyle birlikteki zamlar hem de RAM krizinin yol açtığı fiyat artışları, 2026 sonuna kadar ön görülüyor. (Belki de 2027, kim bilir.) Almaya niyetliysen şu anda satın almalısın. Almadığın her gün fiyat zamlanacak.

Tabii ki burada her şeyden önce cebin önemli.

Son düzenleyen: Moderatör: