Her konuyu RAM konusuna da çevirmek istemiyorum, sonrasında yanlış algı oluşuyor.

Yanlış algı oluşacak bir durum yok bence hocam, mecbur yani, sistemin stabilitesi tamamen RAM ve BIOS ile bitiyor, örneklerini gördük 7800X3D ve MSI anakart ile oyun oynayamadılar, BIOS ile RAM sağlam olmadığı zaman işlemci ve ekran kartı gruptan ayrılıyor, son görüldü bile atamıyor, sistem direkt siyah ekranlı BSoD veriyor, minidump dosyası bile oluşturmaya izin vermiyor.

5600 CL28 sadece Hynix olduğu garanti. Hepsinin fiyat baremi de aynı. Diğerleri son tercih bu saatten sonra, ciddi bir değişiklik olmadığı müddetçe. Stabilite sorunları var her şeyden önce.

Her konuyu RAM konusuna da çevirmek istemiyorum, sonrasında yanlış algı oluşuyor ama burada bir hata var. Onu tespit edip detaylandırmak lazım. Bu RAM'leri bu forumdaki herhangi birisi önerecek kadar daha gözünün döndüğünü zannetmiyorum. Muhtemelen yeşil sitenin işi bu. Umarım sorunsuz kullanır, X3D'ye RAM'in aşırı önemi yok da 9700X için gerekli timing ve 1:1 mod olayı. Düz EXPO orada önermiyoruz kimseye, rehber hazırladık. Video serisi de halihazırda var.

Satan boşa satmıyor, DDR5'te kabul görmedi bu çipler. Dikkatli olunması lazım, stabilite sorunları var. Kaç tane konu çözdüm bu forumda, olmadan olacağı engellememiz lazım ama burada olan olmuş. Satmayı düşünmüyorsa bu tercihlerin üzerinden yorum yapmak lazım. FPS oyunu oynamıyorsa 9700X uygundur. 1440p CS ve Valorant oynuyorsa mecburen 7800X3D alacak. 105W modu kurtarmaz şu anda bu durumu.

DDR-6 öncesi 12000mt/s'ler gelecek hazır olun diyor adamlar. 5600 mt/s CL38 ne? Muhasabe bürosuna falan taksınlar onları artık.

Merhaba arkadaşlar öneriler ve yorumlar için teşekkürler bu ramler daba sipariş aşamasında iptal edebilirim yani ne almamı önerirsiniz peki ? Rehbe de okuyacağım şimdi @Ayhan Dönmez

Merhaba arkadaşlar öneriler ve yorumlar için teşekkürler bu ramler daba sipariş aşamasında iptal edebilirim yani ne almamı önerirsiniz peki ? Rehbe de okuyacağım şimdi @Ayhan Dönmez
Biraz da bütçe meselesinden dediğiniz gibi ucuza gelmişti o ramler o yüzden tercih ettim beğenmeme nedeniniz cl değerinden dolayımı

Biraz da bütçe meselesinden dediğiniz gibi ucuza gelmişti o ramler o yüzden tercih ettim beğenmeme nedeniniz cl değerinden dolayımı
Mesela bu ürün https://app.hb.biz/iWGRLgD9ithg
6400mhz cl30 uygunmudur ?

Mesela bu ürün https://app.hb.biz/iWGRLgD9ithg
6400mhz cl30 uygunmudur ?
Ramleri iptal ettim bu arada

Son düzenleme: