5600 CL28 sadece Hynix olduğu garanti. Hepsinin fiyat baremi de aynı. Diğerleri son tercih bu saatten sonra, ciddi bir değişiklik olmadığı müddetçe. Stabilite sorunları var her şeyden önce.
Her konuyu RAM konusuna da çevirmek istemiyorum, sonrasında yanlış algı oluşuyor ama burada bir hata var. Onu tespit edip detaylandırmak lazım. Bu RAM'leri bu forumdaki herhangi birisi önerecek kadar daha gözünün döndüğünü zannetmiyorum. Muhtemelen yeşil sitenin işi bu. Umarım sorunsuz kullanır, X3D'ye RAM'in aşırı önemi yok da 9700X için gerekli timing ve 1:1 mod olayı. Düz EXPO orada önermiyoruz kimseye, rehber hazırladık. Video serisi de halihazırda var.
Satan boşa satmıyor, DDR5'te kabul görmedi bu çipler. Dikkatli olunması lazım, stabilite sorunları var. Kaç tane konu çözdüm bu forumda, olmadan olacağı engellememiz lazım ama burada olan olmuş. Satmayı düşünmüyorsa bu tercihlerin üzerinden yorum yapmak lazım. FPS oyunu oynamıyorsa 9700X uygundur. 1440p CS ve Valorant oynuyorsa mecburen 7800X3D alacak. 105W modu kurtarmaz şu anda bu durumu.