Namertclk

Gelişen
Merhabalar, 3 gün önce yeni bir bilgisayar aldım. Sistem Özelliklerim şöyle:

Intel® Raptor Lake Core™ i5-14600K
GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz
Monster Z790 Gaming WiFi Anakart
Monster NVIDIA® GeForce® RTX4060Ti 16GB

Bilgisayarıma Windows 11 kurulumu yaptıktan sonra sürücüleri Monster sitesinden yükledim ve sonrasında ses problemi oluşmaya başladı. DDU ile sürücüleri kaldırıyorum ve bilgisayarımı açtığımda ses alabiliyorum. ses aygıtları ise şu şekilde görünüyor:
Ekran Görüntüsü (1).webp

Sonrasında ise bilgisayar kendi kendine sürücüler yüklüyor ve ses aygıtlarım bu şekilde oluyor (ve artık ses alamıyorum):
Ekran Görüntüsü (3).webp

Daha sonra alttaki şu uyarı çıkıyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda artık bu aygıtlar yüklü kalıyor ve ses alamıyorum.
Ekran Görüntüsü (2).webp

Otomatik Windows güncellemelerini kapattım, gpedit.msc'den de kapadım fakat kendi kendine yükleme yapıp yine çalışan halini bozuyor. Bu sorun hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, 3 gün önce yeni bir bilgisayar aldım. Sistem özelliklerim şöyle:

Intel® raptor Lake core™ i5-14600K
Goodram 32 GB (2x16 GB) 6000MHz.
Monster Z790 Gaming Wi-Fi anakart.
Monster NVIDIA® GeForce® RTX4060 Ti 16 GB.

Bilgisayarıma Windows 11 kurulumu yaptıktan sonra sürücüleri Monster sitesinden yükledim ve sonrasında ses problemi oluşmaya başladı. DDU ile sürücüleri kaldırıyorum ve bilgisayarımı açtığımda ses alabiliyorum. Ses aygıtları ise şu şekilde görünüyor:Eki Görüntüle 167920

Sonrasında ise bilgisayar kendi kendine sürücüler yüklüyor ve ses aygıtlarım bu şekilde oluyor (ve artık ses alamıyorum):Eki Görüntüle 167921

Daha sonra alttaki şu uyarı çıkıyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda artık bu aygıtlar yüklü kalıyor ve ses alamıyorum.
Eki Görüntüle 167922

Otomatik Windows güncellemelerini kapattım, gpedit.msc'den de kapadım fakat kendi kendine yükleme yapıp yine çalışan halini bozuyor. Bu sorun hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sen driver güncelleme de kisa döngüye girmissin Monster'den indirdigin driveri klasöre çıkartın direkt exeyi açma aygıt yöneticisine gir ses video ve oyun denetleyici sekmesine gir orada reatlek veya Intel yazar sag tikla sürücüyü güncelleştir de bilgisayarımdaki sürücülere göz at de indirdiğin driverin klasörünü goster sonraki de yükleyecektir.

Sen driver güncelleme de kisa döngüye girmissin Monster'den indirdigin driveri klasöre çıkartın direkt exeyi açma aygıt yöneticisine gir ses video ve oyun denetleyici sekmesine gir orada reatlek veya Intel yazar sag tikla sürücüyü güncelleştir de bilgisayarımdaki sürücülere göz at de indirdiğin driverin klasörünü goster sonraki de yükleyecektir.
hocam bu yöntemi de denedim. Aslında problem şurda; ikinci yüklediğim ekran görüntüsünde de ses aygıtları doğru kurulmuş görünüyor ancak ses alamıyorum. Şu an sorun çözüldü gibi yeniden başlattığımda da aynı problemle karşılaşmadım. Şunu yaptım:
1- DDU ile Realtek yazılımını kaldırdım.
2- Bunu yaparken DDU uygulamasındaki Windows update otomatik sürücü yükleme özelliğini durduran kutucuğu işaretledim.
3- Şu an ses aygıtlarım ilk ekran görüntüsündeki gibi oldu ve ses alabiliyorum. Yeniden başlattığımda da ikinci ekran görüntüsüne dönmedi. Yani sorun çözüldü diyebilirim. Tekrar aynı durum oluşursa buraya güncelleme yaparım.