Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba kafamı sağ sola biraz hızlı çevirince hemen FPS düşmesi yiyorum 3050'si olan arkadaşlarım da böyle bir sorun yok. Daha stabil olsun diye NVIDIA'nın Studio sürücülerine geçtim işe yaramadı işlemcim ya da ekran kartımda aşırı ısınma yok 90 ve üstüne çıkmıyorlar. Orijinal Windows 10 Pro var.

Sistem;
  • i7 11800H.
  • RTX 3060.
  • 16x2 32 GB RAM.
  • 1 TB NVMe SSD

Çözüm
Oyun açıkken arkada HWiNFO'dan SSD sıcaklığını takip et. Üstüne çift tıklarsan grafik açılır bir süre oynayıp o grafiği paylaşırsan iyi olur.

Hocam Game Ready Driver'a geçtim NVIDIA Appden optimize ettim ultraya aldı bende yükseğe çektim şu an 120 FPS sabit kafamı hızlı çevirince en kötü 95-100 oluyor artık sıkınıt kalmadı yani gene de ilgin için teşekkürler.
Oyun açıkken arkada HWinfo'dan SSD sıcaklığını takip et. Üstüne çift tıklarsan grafik açılır bir süre oynayıp o grafiği paylaşırsan iyi olur.

Oyun açıkken arkada HWiNFO'dan SSD sıcaklığını takip et. Üstüne çift tıklarsan grafik açılır bir süre oynayıp o grafiği paylaşırsan iyi olur.

Hocam Game Ready Driver'a geçtim NVIDIA Appden optimize ettim ultraya aldı bende yükseğe çektim şu an 120 FPS sabit kafamı hızlı çevirince en kötü 95-100 oluyor artık sıkınıt kalmadı yani gene de ilgin için teşekkürler.

Çözüm
Merhaba kafamı sağ sola biraz hızlı çevirince hemen FPS düşmesi yiyorum 3050'si olan arkadaşlarım da böyle bir sorun yok. Daha stabil olsun diye NVIDIA'nın Studio sürücülerine geçtim işe yaramadı işlemcim ya da ekran kartımda aşırı ısınma yok 90 ve üstüne çıkmıyorlar. Orijinal Windows 10 Pro var.

Sistem;
  • i7 11800H.
  • RTX 3060.
  • 16x2 32 GB RAM.
  • 1 TB NVMe SSD
Dead by Daylight FPS düşüşünü çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ayarlar menüsüne gidin ve grafik ayarlarını kontrol edin.
- "Çözünürlük" ve "Grafik Kalitesi" seçeneklerini düşük veya orta seviyeye getirin.
- V-Sync'i kapatmayı deneyin; bu bazen frame rate'leri sınırlayabilir.

2. Güncel Sürücüleri Yükleyin:
- NVIDIA GeForce Experience üzerinden grafik kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun.
- Game Ready sürücülerini tercih edin; deneysel sürücülerin performans sorunları yaratabileceğini unutmayın.

3. Oyun ve Sistem Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Windows güncellemelerinin tam olarak yüklü olduğundan emin olun.
- Dead by Daylight’in en son güncellemelerini kontrol edin.

4. Gereksiz Arka Plan Uygulamaları Kapatın:
- Görev Yöneticisi'ni açarak, oyunu oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın.

5. Güç Yönetimi Ayarlarını Düzenleyin:
- Denetim Masası’ndan "Güç Seçenekleri"ne gidin ve "Yüksek Performans" modunu seçin.

6. Isı ve Performans İzleme:
- MSI Afterburner veya benzeri bir yazılım ile GPU ve CPU sıcaklıklarını izleyin.
- FPS düşüşü sırasında sıcaklıkların normal olduğundan emin olun; aşırı ısınma olmadığından emin olmalısınız.

7. Oyun içerisindeki "Frame Rate" sınırını kontrol edin:
- Oyun içi ayarlarda "Frame Rate" limitleyicisinin ayarlarını kontrol edin ve gerekirse kaldırın veya artırın.

8. Disk ve Bellek Kullanımını Kontrol Edin:
- Oyun oynarken SSD ve RAM kullanımını izleyin; aşırı bir kullanım varsa gereksiz dosyaları silin.

9. Yeniden Dağıtımı/Optimize Etme:
- Oyun dosyalarınızı Steam üzerinden doğrulayarak eksik dosyaları yeniden indirebilirsiniz.

Bu adımları uyguladıktan sonra FPS sorununuzda bir düzelme bekleyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik bilgi almak gerekebilir.