SunseTTime
Uzman
Arkadaşlar merhaba. Dead by Daylight, 120 FPS ile sınırlı bir oyun ve normal şartlar altında yüksek/ultra ayarlarda sabit 120 FPS ile oynayabiliyorum. Fakat YouTube'dan DbD Input Lag azaltmaya yönelik bir video gördüm ve denemek istedim. Yaptığım tek şey Windows Defender içinden oyunu seçip Denetim Akışı Koruması (CFG) isimli ayarı aktive etmekti. Bunu yaptıktan sonra oyun FPS değerleri arttı (200-300) fakat FPS'yi düşük bir değere sabitlesem de görüntü bayağı kötü bir hal aldı. Ben de eski ayarlara dönebilmek adına bu açtığım ayarı kapadım, Steam oyun dosyalarını doğruladım fakat tam anlamı ile oyunu eski haline döndüremedim. Oyun açılana kadar birkaç kere Crash yiyorum, açıldıktan sonra da sabit 180 FPS alıyorum. Bu normalde isteyeceğim bir şey, malum monitör Hertz değerine sabitlenmiş oldu, görüntü yağ gibi akıyor ancak input lag çok artmış olsa gerek mouse hareketlerim yavaşladı. Haliyle benim default ayarlara geri dönmem gerekiyor. Oyunu silip tekrar yüklemek dışında bir önerisi olan var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: