Rehber Debian ve Ubuntu sistemlere Fastfetch kurulumu

Merhaba Fastfetch'in Ubuntu ve Debian sistemlere kurulumunun yeni kullanıcılar için biraz karmaşık olduğunu fark ettim. En basit yoldan Debian/Ubuntu sistemlere fastfetch nasıl kurulur anlatayım.
-

Öncelikle Fastfetch Nedir?

Fastfetch, Neofetch'e benzer bir araçtır ve sistem bilgilerini toplayıp güzel bir şekilde görüntülemek için kullanılır. C ile yazılmış olduğu için Neofetch'ten çok daha hızlı bir şekilde bilgisayarınızın kasasını açmadan donanım bilgilerini öğrenmenizi sağlayan bir terminal uygulamasıdır.
-
Şimdi gelelim asıl konumuza fastfetch'i Debian Ubuntu sistemlere nasıl kurabiliriz?

Fastfetch kurulumu​

-İlk olarak Fastfetch'in GitHub reposunu sistemimize aşağıdaki kod ile kopyalayalım (isterseniz repoyu GitHub üzerinden ZIP olarak indirip daha sonrasında arşivden çıkartabilirsiniz)

Bash:
git clone https://github.com/fastfetch-cli/fastfetch.git

-Daha sonrasında aşağıdaki komut ile fastfetch klasörünün içerisine girelim:

Bash:
cd fastfetch

-Şimdi Fastfetch'i aşağıdaki komut ile derleyip çalıştıralım:

Bash:
bash ./run.sh

-Kullandığımız komut tamamlandıktan sonra fastfetch çıktısı gelecek ve fastcat klasörü içerisinde Build adında bir klasör oluşacak:

-Şimdi Fastfetch'i aşağıdaki komut ile Build klasörü içerisine girip Fastfetch'i sistemimize kurabiliriz:

Bash:
cd build && sudo make install

Kurulum tamamlandıktan sonra Terminal'e fastfetch yazıp Fastfetch'i çalıştırabilirsiniz:

-
Ayrıyeten Fastfetch'e tema kurmak için aşağıdaki konuya göz atabilirsiniz:
FastCat - FastFetch Tema Paketi
-
Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işleme başlamadan önce git'i kurun.

O da;
Kod:
sudo apt-get install git

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:zhangsongcui3371/fastfetch
sudo apt update
sudo apt install fastfetch
Koduyla doğrudan PPA olarak ekleyip kurabilirsiniz. Bu sayede güncellemeleri de otomatik olarak alacaktır.

Ya iyi güzel de APT'de yok mu? Yani "sudo apt-get install fastfetch" yazarsak olmuyor mu?

Bir üstteki mesajdaki arkadaş çözümü atmış.

Onun için ilk olarak fastfetch reposunu sisteminize eklemeniz lazım.

Kod:
 add-apt-repository ppa:zhangsongcui3371/fastfetch

Bash:
sudo add-apt-repository ppa:zhangsongcui3371/fastfetch
sudo apt update.
sudo apt install fastfetch
Koduyla doğrudan PPA olarak ekleyip kurabilirsiniz. Bu sayede güncellemeleri de otomatik olarak alacaktır.

Dün Mint kurdum ve PPA sıkıntı çıkarttı alternatif çözüm olarak derleyip kurmayı gördüm onu paylaşmak istedim.

@TuxProfessor dislike atma sebebinizi sorabilir miyim hocam?

Neofetch'ten daha detaylı donanım bilgisi mi veriyor yoksa aynı ama daha iyi bir alternatif mi?

Neofetch'ten daha detaylı donanım bilgisi mi veriyor yoksa aynı ama daha iyi bir alternatif mi?
Hocam istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Benim asıl fastfetch kullanma sebebim adından da anlaşıldığı gibi hızlı olması ve terminalin açılış komutu yapılabilmesi. Örneğin:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…