Ayrı bölüm oluşturup Debian boot dosyalarını oraya kur. BIOS'ta gözükmeme sorunu düzelir muhtemelen.

Nasıl yapacağım tam olarak acaba?

Her seferinde BIOS'a girmene gerek yok. https://neosmart.net/EasyBCD/ bunu indir, sonra 2 işletim sistemini de aktif etmen yeterli. Sistem her açılışta soracaktır.

EasyBCD eski nesil (mbr/legacy) sistemler için olduğundan dolayı easyuefi üzerinden işlemi yaptım ancak doğru yapmama rağmen olmadı. Acaba Secure Boot yüzünden mi diyorum.

Şu an Ubuntu değil Debian kurulu konuyu yanlış okudun sanırsam.
Doğru okudum. Debian kurmadım hiç, Ubuntu kurulumunda nasıl yapacağını anlattım. Debian'da da benzer seçenek varsa aynı şekilde sıfırdan kurabilirsin.

Şu anki kurulumuna dokunmadan yapmak istiyorsan boot dosyalarını nasıl taşırsın veya yeniden oluşturursun bilmiyorum. Bir yolu vardır ama uğraşırsın. @Dark Raiden milleti zorbalamaktan(!) vakit bulursa tarif edebilir:rofl:

Dostum benim dediğim şekilde yaparsan eğer sorunun düzelecek. Önce oluşturduğun diski siliyorsun daha sonrasında Debian'ın kurulumunu başlatıp şu anki diskini seçerek Windows'un yanına kur diyerek ilerliyorsun. İstediğin kadar alan ayırıp kurulumu bitiriyorsun ve bilgisayar açılırken her iki işletim sistemini de görüyor. Bu kadar basit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Halihazırdaki Debian sisteminizi boot edip aşağıdaki komutları çalıştırın:

Kod:
grub-install --target=x86_64-efi /dev/xyz
grub-install --recheck /dev/xyz
update-grub

xyz kısımlarına EFI partisyonunuz gelecek.

Ayrıca bir de parted -l komutunun çıktısını, ayrıca kurulu değilse tree paketini kurup tree /boot komutunun çıktısını paylaşın.