Debloat edilmiş Windows kullanmak gerekli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan user44
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 564
  • Etiketler Etiketler
    debloat windows
Tamamdır bunu hallettikten sonra RAM timingleri için farklı bir konu açacağım.

Kısaca geceyim, aslında uzun uzun yazmam gerekir:
Kendin yaparsan 2 tur modlama yaparsın.
1-kurulmus sisteme;
GitHub'ta PS1'ler ve tutis mi ne meshur deblod vardır.
TR by in performans regleri vardır. Bunları lazım olanları ekleyebilirsin.
2-ISO mod:
2.1-UUP'tan yarı modlu indirebilirsin(gereksiz bileşenler, Edge silerek) bu sana ileride guncelleştirmelerde einsxs e girmediği için kurmaz.
Yine reg eklersin.
2.2 NTLite ile formunda, forumlardan hazır XML alır, veya dar kapsamlı kendi uzerinde 3 moddan birini seçersin.
Buna inf olarak driver ekleme, reg ekleme vs yaparsın. (Bilmeyenler yeni baslayanlar için idealdir.)
2.3 kendi script ile
CMD veya PS1.
Bu biraz daha profesyonel olarak ozellikle PS1 ile.
Burada kurulumda2 aşama, kurulum sonrası BAT veya katılımsız ile masaust gelince 1 kerede de kurdurabilinir.
ISO'ya OOBE asamasında OOBE. CMD ile ntfwork, Visual kutuphanesi ekleyebiliriz.
Kurulum biterken setupcomplete. CMD ile veya ilk masaust gelince oto kurar.
Kurulum asamasında regler:
HIV'e veya Advanced yontemi.
Kurulum son asaması runonce ile vs vs.
Kabaca regler ile aktif/pasif yapılabilinir @Ayhan Dönmez, in dediği gibi.
Gorselleştirmede hazırdosyalarımız varsa;
Reseurces te temalar,
Systemreseurceste imageres, imagesp1, shell32.dll.munlar,
Web klasorunde wallpaperdan arka ğlanlarını vs degiştirir.
Font klasorunden istenmeyen yazı fontlar kaldırır, cursors ile fare ilmeçler vs gorsellestirilebilinir.
Kabaca yontemler bunlar, aklıma ilk gelenler.

Defender zaten bir işe yaramıyor ekstra olarak zorluk çıkarıyor bazı durumlarda. Önerdiğinizi kullanıyormuşsunuz onu deneyeceğim, bir de açık kaynak kodlu AtlasOS olabilir.

Update vs aktif osun diyorsanız, veya updatelerde sorunsuzluk isterseniz Defender kesinlikle kaldırılmaz.
Guvenlik updatelerde anında patlar, hata alırsınız.

Son düzenleme:
Zamanında Windows Defender ve Edge'yi zorla kaldırdığım için uyumluluk sorunları yaşamıştım.

Custom ISO yerine açık kaynak kodlu ve birçok kişinin kullandığı AtlasOS veya ReviOS kullanmayı tercih ederim. En güvenli bulduğum şu an bu ikisi var.

Custom ISO'lara güvenilmez.

Edge kaldırmak problem olmaz, winsxs e girmediyse hiç olmaz.
Component Cleanup Veya resetbase yaparsanız winsxs te olmayacagı için buyuk guncelleme ile de kurmaz, ilişik uygulamalarda da hata alınmaz.
Ben sahsen WebView de kaldırıyorum, şu an 28000.2525 Temmuz guncellemedeyim(26H1)).
@demjr, en guvenilir kendi yaptıgındır her zaman.
Kendine gore ayarlarsın.

Hocam, Widnows Defender,Edge ve Copilotu kaldırdıktan sonra birçok uyumsuzluk sorunu yaşadım. Bir ara sizin NTlite dosyanızı kullanmıştım ve aşırı fazla hata vardı. Wi-fi ve birçok hizmet çalışmıyordu.

Edge'i bilmem ama Windows Media Player kaldırmak sorun oluyor. GTA V kurmuştum ve WMP olmadığı için oyun açılmıyordu. İlginç bir şekilde oyun WMP'ye ihtiyaç duyuyordu. Tabi NTLite ile kaldırdığım için kuramadım. Silbaştan ISO hazırlayıp öyle formatlayıp kurdum. Sonrasında GTA V sorunsuz açılmıştı.

Hocam standart ISO üzerinden debloat yapıyorsun yoksa debloat edilmiş ISO mu kullanıyorsun?

Hazır modifiye sistem. Onun üzerine kendi reg ve script'lerini uyguluyorsun. Manuel uğraşmazsan winutil ve winhance iş görüyor. Mantık aynı hepsinde.

LTSC'lerde Xbox, Store ıvır zıvır bir şeyler olmuyor. Bazı oyunlar ya da programlarda sıkıntı çıkabilir ama denk gelmedim. Sıkıntı çıkması halinde format atmana gerek yok, kurabiliyorsun hepsini haricen.

GTA oynamıyorum ama, MP ile sahsen zannetmem hocam.
Yorumlayamam bunu.

Wi-Fi için inf olarak NTLite eklenebilir.
Binlerce Wi-Fi Drive var bunları ekleyemeyiz ISO'ya.
Update de sorun yasamadıysan sorun yok, hizmetler kısmını XML'den uygulayınca hizmetler kısmını NTLite de sıfırlayabilirsin.

Son düzenleme:
Wi-Fi gene çok problem değildi ama ayarlar açılmıyordu ve Windows sapıtıyordu.

Wi-Fi gene çok problem değildi ama ayarlar açılmıyordu ve Windows sapıtıyordu.

Windows 10'dan beri kullandıgım script.
Herhangi bir sorun yok ayarlar vs de.
25h2, şu an 26H1 de aynı script kullanıyorum.
2 PC, 1 laptop (Lenovo) ta.
Sorun yasarsanız, hizmetler kısmından ayar yapmayın.
Bu her XML de geçerlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…