Ömer_Yeter
Yetkin
Benim Windows 11 Home keyim olduğundan normal Windows 11 kullanıyorum. Orijinallik bozulmasın diye.
Ben LTCS Öneririm eğer ben çok uğraşmak istemiyor kurayım geçsin dersenHerkese merhaba, daha önce sormuştum ama yine merak ettim. Bazı kullanıcılar LTSC'nin daha sade, hızlı ve stabil olduğunu söylüyor; gereksiz uygulamaların olmaması performans açısından gerçekten avantaj gibi görünüyor. Yine de forumlarda herkes aynı fikirde değil. Özellikle NVIDIA tarafında güncel driver'larda sorun yaşayanlar, performans düşüşü veya küçük hatalar olduğunu söylemiş. Bazı uygulamalar da eksik bileşenlerden dolayı sorunsuz çalışmayabiliyor.
Öte yandan normal Windows 11'i kurup debloat yapanlar da var ve çoğu bunun daha sorunsuz ve uyumlu olduğunu söylüyor.
Ben masaüstü kullanıyorum ve oyun da oynuyorum, arkadaşım ise laptopta oyun ve günlük işler için kullanıyor. Sizce bu iki senaryo için hangisi daha mantıklı olur? LTSC mi, yoksa normal Windows 11 + debloat mı?
Windows 11 + debloat.Herkese merhaba, daha önce sormuştum ama yine merak ettim. Bazı kullanıcılar LTSC'nin daha sade, hızlı ve stabil olduğunu söylüyor; gereksiz uygulamaların olmaması performans açısından gerçekten avantaj gibi görünüyor. Yine de forumlarda herkes aynı fikirde değil. Özellikle NVIDIA tarafında güncel driver'larda sorun yaşayanlar, performans düşüşü veya küçük hatalar olduğunu söylemiş. Bazı uygulamalar da eksik bileşenlerden dolayı sorunsuz çalışmayabiliyor.
Öte yandan normal Windows 11'i kurup debloat yapanlar da var ve çoğu bunun daha sorunsuz ve uyumlu olduğunu söylüyor.
Ben masaüstü kullanıyorum ve oyun da oynuyorum, arkadaşım ise laptopta oyun ve günlük işler için kullanıyor. Sizce bu iki senaryo için hangisi daha mantıklı olur? LTSC mi, yoksa normal Windows 11 + debloat mı?
24H2 LTSC'ye 25H2 entegre edip, NTLite ile Debloat edebiliyorsun bir miktar. Sonrasında tekrardan Winutil vs. gerekebiliyor, gereksiz birkaç servisi ve başlangıç uygulamalarını kapatırsan boşta 60 işlem düşüyor. Boşta 300 işlem nerede, 60 işlem nerede. Biraz uğraşmak lazım. Direkt hazır modifiye sistemler de denenebilir ama güvenilirliği sorgulanır tabii. 25H2 LTSC + Debloat mantıklı. Oyunlarda bir sıkıntı göremedim. Kendim de kullanıyorum. Store ayreten kurman gerekiyor kullanacaksan.
Hocam, F33THY (Ultimate Windows optimization guide) + WIN11Debloat (Raphire) + Chris Titus Winutil kombosundan nasıl bir performans alırım?
Bir de önerdiğiniz programlar var mı optimize etmek için. Aktif olarak islc ve process lasso kullanıyorum.
Hocam peki işlem sayısını 60-70 civarına nasıl düşürebilirim?NTLite ile 24H2 LTSC'ye 25H2 LTSC gömüp, oradan Debloat edip Windows kuruyorsun. Sonrasında ilk sistem kurulumu tamamlandığında PC'ye bir kere Restart atın. Kurulum esnasında ve yine Driver'lar kurulumu bitene kadar LAN bağlantısı olmasın mümkünse. Update devreye girmesin. En son tüm işlemler bitince, Windows etkinleştirme ve Update işlemlerini gerçekleştirin. Winutil ile Debloat yeterli, telemetriler için OOSU10 idealdir. Win11 Debloat tercihen yapabilirsin, çok da gerekli değil bu dediğim adımlardan sonra.
Hocam peki işlem sayısını 60-70 civarına nasıl düşürebilirim?
Diğer opsiyon Defender ve Update kapalı modifiye sistemler kurmak ama güvenlik açığı var. Güvenlik derdin yoksa denenebilir. Hepsini kullandım ben.
Yukarıda anlattığım yöntemler ile mümkündür.
Diğer opsiyon Defender ve Update kapalı modifiye sistemler kurmak ama güvenlik açığı var. Güvenlik derdin yoksa denenebilir. Hepsini kullandım ben.
Yukarıda anlattığım yöntemler ile mümkündür.
Tekrardan sağ olun hocam.
Hocam daha da fazla ileri gidip hepsini karma yapınca 48 işleme kadar düştü rekor mu bilmiyorum![]()