Luna1057

Yetkin
Arkadaşlar Deck'te sudo flatpak repair komutunu kullanmak istedim fakat şifre istiyor. Bu kodu kullanmamın sebebi Heroic Launcher discover uygulamasında çıkmıyordu ve Reddit'te bunu kullanın diyorlardı. Ama kullandığım zaman şifre istiyor. Sebebi nedir? Bunu atlamanın bir yolu var mı? Şifre koymak istemiyorum çünkü.

Sanırım Steam Deck'ten bahsediyorsunuz. Güncel GNU/Linux tabanlı sistemlerde kullanıcınız Windows'ta olduğu gibi yönetici haklarına sahip olmaz, bu yüzden sudo isimli bir araç kullanılıyor ve bu araç sizin komutlarınızı yönetici olarak çalıştırıyor ama bunun için kullanıcınızın sudoers grubunda olması gerekiyor ve varsayılan olarak bu komutu kullanmak istediğiniz parola soracaktır.

Bunu değiştirmek için sudoers dosyası içerisinde ayar yapmanız gerekiyor bu sayede parola gereksinimini kaldırabilirsiniz ama bunu yapmak içinde yetkili bir kullanıcıya ihtiyacınız var. Şimdilik bir parola koyun ve şu komutu çalıştırın,

Bash:
echo "%wheel ALL=(ALL) NOPASSWD:ALL" | sudo tee /etc/sudoers.d/wheel >/dev/null

daha sonra
Kod:
sudo passwd -d deck

komutuyla parolayı kaldırabilirsiniz.

GNU/Linux kullanıcısıyım ama Steam Deck'im olmadığı için kendim deneyimlemedim, Valve özel bir konfisgürasyon yapmadıysa problemsiz çalışacaktır. Daha sonrasında sudo komutu kullandığınızda sizden parola sormayacaktır. kullandığım referans burası. Ref:

Öncelikle Flatpak komutları için sudo kullanmıyoruz. Gerekirse o girmeni ister.
Üstteki gibi şifre sormamasını sağlayabilirsin ama pek güvenli değil. Onun yerine basit bir şifre oluşturup onu kullanmanı öneririm.