HalGrayson

Çalışkan
İşlemci: 9800X3D.

Merhaba yakın zamanda 240mm sıvı soğutucu aldım ama fikir değiştirip sıvı soğutucumu iade ettim hava soğutucu almak istiyorum, bu iki model arasında kaldım. Hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci: 9800X3D.

Merhaba yakın zamanda 240mm sıvı soğutucu aldım ama fikir değiştirip sıvı soğutucumu iade ettim hava soğutucu almak istiyorum, bu iki model arasında kaldım. Hangisini almalıyım?

İki hava soğutucu arasında karar vermek için aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurabilirsin:

1. Performans:
- DeepCool AK620 Zero Dark: Genellikle daha iyi soğutma performansı sağlar. İki adet 120mm fan ile donatılmıştır, bu sayede hava akışı daha etkilidir.
- DeepCool Assassin IVS WH: Yüksek performanslı, geniş bir ısı bloğuna sahip. Bu model genellikle daha düşük sıcaklıklar sunabilir, ancak aynı zamanda daha fazla yer kaplayabilir.

2. Boyut ve Uyumluluk:
- AK620: Daha kompakt bir tasarıma sahiptir, birçok kasaya sığması daha kolay.
- Assassin IVS: Daha büyük ve ağır olabilir, bu yüzden anakart ve kasa ile uyumluluğuna dikkat etmelisin.

3. Gürültü Seviyesi:
- Her iki model de düşük gürültü seviyesine sahiptir. Ancak, fan hızına bağlı olarak AK620, daha fazla hava akışı sayesinde biraz daha sessiz çalışabilir.

4. Fiyat:
- İki ürün arasında fiyat farkı olabilir. Bütçeni göz önünde bulundurmalısın.

5. Estetik:
- Zero Dark modeli tamamen siyah, daha modern bir görünüm sunarken, Assassin IVS beyaz renkte elegan bir görünüme sahiptir.

6. Soğutma Testleri ve İncelemeleri:
- İnternette kullanıcı yorumları ve bağımsız testleri kontrol et. Her iki modelin soğutma performansı hakkında detaylı bilgi sunan videolar ve yazılar bulabilirsin.

Sonuç olarak: Eğer daha kompakt ve yeterli soğutma performansı arıyorsan AK620, geniş bir kasa ve daha fazla soğutma kapasitesi istiyorsan Assassin IVS tercih edilebilir. Kasa yapını ve kullanım amacını göz önünde bulundurmanı öneririm.