noby

Uzman
7500F ile birlikte kullanıyorum. Artık sesi yüzünden sıvı soğutma aldığıma pişman olmaya başladım. Boştayken bile oldukça yüksek sesle çalışıyor. Bunun bir çözümü var mı?

PBO ayarım +200 ve -20 olarak ayarlı. Pompa AIO Pump girişine bağlı.

Sıcaklık değerleri bu şekilde, oyunlarda ise 65-70 derecelerde.

1762469536099.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
7500F ile birlikte kullanıyorum. Artık sesi yüzünden sıvı soğutma aldığıma pişman olmaya başladım. Boştayken bile oldukça yüksek sesle çalışıyor. Bunun bir çözümü var mı?

PBO ayarım +200 ve -20 olarak ayarlı. Pompa AIO Pump girişine bağlı.

Sıcaklık değerleri bu şekilde, oyunlarda ise 65-70 derecelerde.

Eki Görüntüle 199446
DeepCool LE360 V2 sıvı soğutmanın gürültüsünü azaltmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Fan Hız Ayarlarını Kontrol Et:
- BIOS/UEFI'ye girin ve fan hız profillerini kontrol edin.
- Daha düşük hızlara sahip bir profil seçin veya "Silent" modunu aktif hale getirin.

2. PWM Kontrolü:
- Fanların PWM (Pulse Width Modulation) ayarlarını kontrol edin, bu ayarlar fan hızını yük durumuna göre optimize edebilir.

3. Pompa Hızı:
- Eğer pompa hızı kontrol edilebiliyorsa, bunu daha düşük bir değere ayarlayarak gürültüyü azaltabilirsiniz.

4. Kablo Yönetimi:
- Kabloların fan ve pompa ile temas etmiyor olduğundan emin olun. Dokunma, gürültünün artmasına neden olabilir.

5. Soğutucu Montajını Kontrol Edin:
- Soğutucunun düzgün monte edildiğinden emin olun. Yanlış montaj, aşırı titreşim ve gürültü yaratabilir.

6. Oda İçi Sıcaklık:
- Odanın sıcaklığına dikkat edin. Daha yüksek sıcaklıklar, fanların daha hızlı dönmesine neden olabilir.

7. Fan ve Pompa Değişimi:
- Eğer gürültü hala devam ediyorsa, alternatif daha sessiz fanlar ve pompa ile değişim yapmayı düşünebilirsiniz.

Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Örneğin, fanların ve pompanın hangi voltaj değerinde çalıştığına dair bilgi.