DeepCool LE520 pompası ters mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hybrid Theory
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 153
  • Etiketler Etiketler
    deepcool
Yapay zekalar karıştırabiliyor, böyle şeylerde kullanma kılavuzuna bakmak en iyisi. Ama LED tuşu doğrudan bi kontrolcüye bağlı değilse, kasada kontrolcü yoksa boşta kalır. Sizin kasanızda öyle sanırsam, kullanma kılavuzuna biraz baktım da. Eğer kontrolcüsü olsaydı onun mod değiştirme pinlerine girecekti tuştan gelen kablo.

Sizin şuan ledleri kontrol için tek seçeneğiniz anakarttaki Rainbow ve RGB pinleri. Soğutucunun ledlerini Rainbow yazan, 4 pin yeri olup 3 pini olan portlara takacaksınız. Ayrıca evet birbirlerine bağlayabilirsiniz, daisy chain şeklinde çalışır ARGB.

Kullanma kılavuzunda bulamamıştım. Kendi sitesinde de o tuşu boş gösteriyor overview sayfasında. Oradan yakalayabilirdim.

Dediğiniz şekilde yapmak istedim ama kabloyu kasanın arkasından dolandırdığımda boyu yetmiyor. Önden dolandırıp görüntü kirliliği de oluşturmak istemiyorum. Aynı şeyi tekrar diyeceğim ama RGB çoklayıcı alıp oraya takmak daha mantıklı şu anki süreçte. Hem fanları da değiştireceğim için iyi olur. Thermalright'ın fan hub'ı var, hem fan hem de RGB soketi var adet başına. Ancak ona ihtiyacım yok, fan hub'ım var. sadece RGB çoklayıcı alsam yeterli olur diye düşünüyorum. Ürün öneriniz var mı?

Hocam RGB çoklayıcıya gerek olmaması lazım. Zaten sıvı soğutmanın fanları ile pompasından çıkan RGB kabloları ikilidir, bir tarafı erkek bir tarafı dişi. İki fan ve pompanın RGB kablosunu birbirlerine bağlayıp doğrudan anakarta girebilirsiniz.

Şu şekilde:

Kontrolcüye vesaire ihtiyacınız yok, anakart doğrudan RGB ve ARGB leri kontrol eder.

Evet, dediğiniz şekilde ikili. Hatta erkek olanlarda kapak varmış. Bunu kaldırmasam kablosuz alıcısı falan sanacaktım. Hocam kontrolcüden kastım çoklayıcı aslında. Kabloların boyu portlara yetmiyor. Anakart MSI B550M PRO-VDH, bu pinler en altta bulunuyor ve en gergin halinde bile oraya takılmıyor. Olmazsa pompanın RGB kablosunu önden verip arkadan diğer ikisini bağlayacağım. Bir anda aklıma geldi bu, dün hiç düşünememiştim. Deneyince haber edeceğim.

Hocam anakartımız aynıymış Kartın sağ üst köşesinde sıvı soğutma pompası için olan fan portunun solunda, RAM slotlarına bitişik bir JRAINBOW headerı var. Orası ARGB portu. Yukarısına da bağlayabilirsiniz yani. Ayrıca sıvı soğutma pompası da başka porta takılıysa PUMP_FAN1 headerına takmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…