serkan
Başarılı
Konu Başlıkları Gizle
Merhabalar,
DeepCool LS720 SE sıvı soğutma sistemiyle ilgili yaşadığım bir fan sorunu sonrası ürünü daha detaylı incelemeye başladım ve dikkatimi çeken bazı teknik çelişkiler oldu. Bu çelişkilerle ilgili düşüncelerinizi almak ve kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum çünkü bu durumun bilinçli pazarlama mı, yoksa basit bir güncelleme hatası mı olduğu kafamı karıştırdı.
www.deepcool.com
Yani ürünün sayfasında 3.27 mmAq gibi yüksek bir değer yazarken, aslında kutudan çıkan fan bu değeri vermiyor.
Hâliyle bu da şu soruyu akla getiriyor:
Şahsen bu tür teknik değerlerde netlik olması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Arctic Liquid Freezer II 360 gibi ürünlerde fan hava basıncı 2.2 mmH₂O olarak belirtilmiş ve çıkan fanın teknik dökümanında da aynısı yazıyor.
Ek olarak: Fan sesi ile ilgili kısa video – YouTube link
DeepCool LS720 SE sıvı soğutma sistemiyle ilgili yaşadığım bir fan sorunu sonrası ürünü daha detaylı incelemeye başladım ve dikkatimi çeken bazı teknik çelişkiler oldu. Bu çelişkilerle ilgili düşüncelerinizi almak ve kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum çünkü bu durumun bilinçli pazarlama mı, yoksa basit bir güncelleme hatası mı olduğu kafamı karıştırdı.
Yaşadığım Sorun (Kısa Özet)
- Son zamanlarda CPU fan kullanımı %85 üzerindeyken fanlardan birinden "tır tır" şeklinde bir mekanik ses gelmeye başladı.
- Kutu içeriğinden çıkan fan modelinin DeepCool FC120 olduğunu teyit ettim.
- Bu sorunun ardından hem ürünü, hem de fanı teknik olarak incelemeye başladım.
Gözlemlediğim Çelişki:
- DeepCool’un kendi LS720 SE ürün sayfasında fan hava basıncı 3.27 mmAq (veya mmH₂O) olarak belirtiliyor.
- Ancak kutudan çıkan FC120 fanının teknik verisi 1.83 mmAq.
FC120 - DeepCool
The DeepCool FC120 performance A-RGB PWM fan simplifies cable management with a novel daisy-chainable cable that carries both A-RGB and power functions that interconnects between fans and reduces cable clutter. - DeepCool was founded with the mission of providing professional, innovative...www.deepcool.com
Yani ürünün sayfasında 3.27 mmAq gibi yüksek bir değer yazarken, aslında kutudan çıkan fan bu değeri vermiyor.
Hâliyle bu da şu soruyu akla getiriyor:
“LS720 SE’nin kutu içeriğindeki fan gerçekten 3.27 mmAq’lik bir model değilse, ürün sayfasındaki değer neyi temsil ediyor?”
Düşüncelerim / Soru İşaretlerim:
- Bu değer farklılığı, laboratuvar ortamında özel bir fanla mı test edildi?
- Yoksa bu değer tamamen "ideal koşullar altında" alınmış bir pazarlama değeri mi?
Şahsen bu tür teknik değerlerde netlik olması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin Arctic Liquid Freezer II 360 gibi ürünlerde fan hava basıncı 2.2 mmH₂O olarak belirtilmiş ve çıkan fanın teknik dökümanında da aynısı yazıyor.
Sizin Görüşleriniz?
- Benzer bir durumu fark eden oldu mu?