Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Demek ki OpenAI ve diğer şirketlerin fiyatları tekelden dolayı pahalıymış. Veya devlet sübvanse ediyor.
Sparrow
Uzman
Çin'de üretim maliyetinin ucuzluğundan kaynaklı olabilir.
Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
Çinliler ucuzcudur çünkü. Irkçı falan değilim ama yalanda söylemiyorum.DeepSeek API neden bu kadar ucuz? Acaba isimlerini tanıtmak için bir süreliğine mi yapıyorlar? Yoksa API'ın ucuz olmasının sebebi, daha düşük parametreli bir versiyonla çalışması mı?
Bunu tam olarak bilemeyiz ama düşünceleriniz nedir?
BenGazi
Uzman
DeepSeek sarmadı. ChatGPT'nin yeni sürümlerini dahi Plus ile kullanıyorum onda dahi hatalar var ve kodumu düzgün olarak düzeltmiyor. Böyle eğer kodlama vs olmayacaksa olur fakat eğer böyle kodlama ise yapay zekalar özellikle AI uygulaması kodlamıyorsanız çok saçma yaani şöyle söyleyeyim gözünün önünde hangi dosyadan kodları import edeceği dosyanın ismi yazıyor fakat kodu yazarkene import yerine farklı bir şey yazıyor bir de onu belirtmeme rağmen bunu yapıyor.
BenGazi
Uzman
Kodlama yaptırmıyorum hatalarımı söylemesini istiyorum ki azımsanmayacak kişi bu amaçla kullanıyor fakat projeyi o başlatmamasına rağmen basit hatalarda dahi saçma şeyler söylüyor. mesela sadece 1 tuş hatasına javayı yeniden kurdurtabiliyor bunu yaşadım.