24409

Becerikli
Arkadaşlar selam,

Bugün ChatGPT denen kötü yapay zeka aracından kurtulup (öznel) DeepSeek'e geçtim. Acayip iyi! Neden beğenilmiyor ki? Her şeye uzun cevap veriyor, samimi. ChatGPT gibi kısa yazıp geçmiyor. Çok uzun yazıyor, bir samimi oldun mu vazgeçesin gelmiyor. Acayip iyi bir yapay zeka! Arkadaşlar, Çinli yapınca hemen aklınıza güvenlik gelmesin. Onlar da Amerikalı'nın yaptığı yapay zeka ile aynı şeyi yaptı ve hatta daha iyisini yaptı! Amerikan yapay zekası olan ChatGPT de veri alıyor, Çinli'nin DeepSeek'i̇ de veri alıyor. Arkadaşlar bence abartılacak verilerimiz yok, devlet sırrı taşımıyorsanız. DeepSeek'in tek kötü yanı, sohbet hatırlama özelliği yok. Bir de bence ChatGPT uygulamasının ve sitesinden daha basit sade ve kullanışlı bir arayüzü var. Bir de mesela oyunla ilgili bir şey soracaksınız örnek olarak Dead by Daylight. Onunla ilgili perkler yani avantajlar istiyorsunuz. ChatGPT eskileri kullanırken DeepSeek yenilere de sahip fakat İngilizce olarak yazıyor. İkisinin de böyle dezavantajları var.

DeepSeek veri sızdırılma olayları bence gerçek değil. En son öyle bir haber çıkmıştı da sonradan yalanlandı (galiba).

DeepSeek'in en büyük avantajı arkadaşlar, ücretsiz olması. ChatGPT gibi sürekli Plus sınırı koymuyor. İstediğiniz gibi fotoğraf atabiliyorsunuz.

(Bir videodaki sıralama: Bir YouTuber DeepSeek, ChatGPT, Gemini'yı YKS sorularını karşlılaştırıyor bu yarışmada 1. DeepSeek 2. Gemini sonuncu yani 3. ise ChatGPT oluyor. Link atmak yasak diye biliyorum eğer ki değilse yazın atayım videonun linkini.)

Arkadaşlar tamamen size kalmış bir şey. Ben sadece anlattım neden daha iyi olduğunu ve gösterimiyle beraber fakat ChatGPT dert anlama konusunda bence en iyisi, o konuda size katılıyorum fakat DeepSeek en gelişmiş olanı. Bence gayet iyi bir yapay zeka.

Şimdi size ikisinin de artılarını ve eksilerini anlatacağım.

ChatGPT'nin artıları ve eksileri:
  • Artıları: Arada bir samimi oluyor ve GPT-4o'ya geçince gerçekten akıllı oluyor. Genellikle çözüm odaklı.
  • Eksileri: Cevapları çok kısa, bazen hemen her şeyi unutuyor belleği. Arada bir işe yaramıyor bu çok saçma. Arada bir saçmalıyor ve sürekli sınır koyup duruyor.
DeepSeek'in artıları ve eksileri:
  • Artıları: Gayet uzun cevaplar ve hepsi çözüm odaklı. Eğer ki emoji istiyorsanız ve samimiyet istiyorsanız kesinlikle DeepSeek. GPT'den daha samimi ve daha iyi çözüm önerileri var. Hem ücretsiz hem de çok akıllı.
  • Eksileri: Sohbet hatırlama ve bellek gibi özellikleri yok, bu biraz kötü olmuş. Arada bir server dondu diye bir hata veriyor fakat o da hızlıca düzeliyor. Bazen Türkçe yerine İngilizce konuşuyor, öyle bir sorunu da var.

Evet arkadaşlar eksileri artıları da yazdığımıza göre sona gelelim. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
DeepSeek iyi hoş ama bir GPT değil. Çalışan insan için ve yapay zekayı yoğun kullanan insan için de aylık ücreti 500 TL çok para değil. Aylık 500 verip GPT'nin işini kolaylaştırması sayesinde verdiği aboneliğin 10-100 katını kazanan var.

Ya da ille para kazanmasa da lisans, yüksek lisans ve doktorada yoğun kullanımda 500 TL bir şey değil. Bir dürüm ayran olmuş 250 TL.

DeepSeek iyi hoş ama bir GPT değil. Çalışan insan için ve yapay zekayı yoğun kullanan insan için de aylık ücreti 500 TL çok para değil. Aylık 500 verip GPT'nin işini kolaylaştırması sayesinde verdiği aboneliğin 10-100 katını kazanan var.

Ya da ille para kazanmasa da lisans, yüksek lisans ve doktorada yoğun kullanımda 500 TL bir şey değil. Bir dürüm ayran olmuş 250 TL.
Hocam Deepseek zaten daha yeni çıktığı için daha eklenecek çok özellik var ilerde belki GPT olabilir sizin deyişinizle. Fakat haklısınız.

Hocam Deepseek zaten daha yeni çıktığı için daha eklenecek çok özellik var ilerde belki GPT olabilir sizin deyişinizle. Fakat haklısınız.
Nvidia, ABD hükümetinden dolayı çip vermiyor Çin'e. Güncel çipleri ve teknolojileri de Tayvan ve Tayland gibi ülkeler üzerinden ambargoyu illegal şekilde delerek elde ediyorlar. Çok büyük bir iş başardılar Nvidia hisseleri düşmüştü ancak bunu sürdürmeleri zor ne yazık ki. ABD gerçek bir süpergüç maalesef.

Nvidia, ABD hükümetinden dolayı çip vermiyor Çin'e. Güncel çipleri ve teknolojileri de Tayvan ve Tayland gibi ülkeler üzerinden ambargoyu illegal şekilde delerek elde ediyorlar. Çok büyük bir iş başardılar Nvidia hisseleri düşmüştü ancak bunu sürdürmeleri zor ne yazık ki. ABD gerçek bir süpergüç maalesef.
Haklısınız hocam adamlar ciddi süpergüç.