Anladığım kadarıyla bazı konularda DS açık ara bazı konularda GPT açık ara önde. Çok fazla parametre olduğu için karşılaştırma yapmak zor ama GPT ile başa baş denebilir. Microsoft, Co pilot Computer ile kar etmeye çaışırken; NVIDIA, yeni RTX kartları almayanlara demode derken; Tesla, AI ile araba rotası çiziyorum derken iyi oldu. Bir tek Apple bu konuyu abartmadı. Çıkardı ve bitti. Muhtemelen reklam yapacak kadar geliştiremediler ama yine de güzel oldu. Yapay zeka balonu patladı 3 gün önce
Detaylar
Kim cevapladı?Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Birisi 500 milyar dolar ile yapti birisi 6 milyon dolar ile. Bu yuzden DeepSeek daha basarili derim ben. Onun disinda uc soru soruyorum birinde hata veriyor.
Kendisi hakkında soru sorunca neden OpenAI ve GPT-4 falan diyor o kısmı anlayamadım? Çin başarılı olan her şeyi kopyalamaya çalışmasıyla bilinir. Yani ChatGPT'yi mi kopyalamışlar şimdide? Başka türlü bu kadar ucuza mâl etmeye imkan yok zaten. Adamlar gitsin milyarlaca dolar yatırım yapıp yapay zeka üretsin. Sonra mahallenin akıllıları çıksın birkaç milyona ürettik diyerek kopya bir malı piyasaya sürsün... Ne güzel memleket.
Llama
Yetkin
Deepseek R1 ücretsiz versiyonda kesinlikle daha iyi bir LLM.
Çalma felan yok ortada, zaten GPT özel mülkiyet kodları kapalı bir yazılım. İnternette en popüler LLM GPT. Dolayısıyla kendisine kim olduğu en çok sorulan ve paylaşılan LLM'de GPT. Deepseek'te internetteki bilgiler ile eğitilirse özel bir eğitim olmadan kendini GPT sanarak cevap vermesi olası.Kendisi hakkında soru sorunca neden OpenAI ve GPT-4 falan diyor o kısmı anlayamadım? Çin başarılı olan her şeyi kopyalamaya çalışmasıyla bilinir. Yani ChatGPT'yi mi kopyalamışlar şimdide? Başka türlü bu kadar ucuza mâl etmeye imkan yok zaten. Adamlar gitsin milyarlaca dolar yatırım yapıp yapay zeka üretsin. Sonra mahallenin akıllıları çıksın birkaç milyona ürettik diyerek kopya bir malı piyasaya sürsün... Ne güzel memleket.
Son düzenleme:
Çalma felan yok ortada, zaten GPT özel mülkiyet kodları kapalı bir yazılım.
İçerden kodları sızdıracak biri olamaz mı?
@Qahnaarin, Çin son zamanlarda Avrupadan arabayla ilgili önemli çalışanları ABDden de yapay zekayla ilgili önemli çalışanlar transfer etti. Bunlar tamamen kendi kaynaklarıyla ürettiği bir şey değil.
Llama
Yetkin
Llama'nın 8B'si ile uğraşmıştım ama 8B olduğu için cloudda çalışan bu modeller kadar iyi değil tabii. Deepseek çok iyi mantık yürütüyor ve analoji kuruyor. Konuyu O1'den daha detaylıca ele alıyor fakat daha uzun sürede yanıt oluşturuyor. Ama bu modelin en büyük özelliği açık kaynak olması.@Llama, bunun bilgileri bilinç akışı şeklinde düşünürken sunması ve sonra da cevabı mat yazıyla vermesi çok hoşuma gitti benim. Deneyimlerine göre DS nasıl? LLama falan eğitmeye çalışmıştın diye hatırlıyorum.
Resimdeki hata bence normal. Direkt olarak sadece bu bilgi, modelin ChatGPT tarafından eğitildiğini göstermez; başka deliller de lazım. Konuya gelirsek, açık kaynak olması ve uygulamasının olması sebebiyle DeepSeek.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-