Makaleler
6
Değiş tokuşla telefon almayı planlıyorum.
Ancak Hepsiburada harici online siteler sepete indirim yapmıyor (yapan varsa söyleyin)
Peki mağazalarda bu durum geçerli mi? Yani cihazımı değiştirirken üstüne indirim yapıyorlar mı yoksa cihazın tutarının tamamını mı veriyoruz (MediaMarkt, Teknosa gibi mağazalar kazık fiyat teklif etti online üzerinde) en yüksek tutarı veren Samsung Shop oldu şu ana kadar.
Bütçem ise cihaza verilecek tutara göre değişir ama en yüksek S25 FE, Mi 15T en düşük A56 düşünüyorum.
Cihaz S22.

Mağazalar (MediaMarkt, Teknosa vb.) Online ortamda genelde ölü fiyat çekerler çünkü arkadaki aracı kurumlar risk almak istemez. Ancak fiziksel mağazaya gittiğinde durum değişebilir bazen internette gözükmeyen mağazaya özel takas kampanyaları olabiliyor. Yine de genel kural şudur mağaza sana nakit para vermez, eski telefonunun bedeli ve takas desteği kadar bir çek verir, sen de yeni telefonu alırken bu çeki kullanırsın. Yani cebinden çıkan nakit azalır ama toplamda ödediğin miktar Samsung Shop'un doğrudan takas indirimli fiyatından daha avantajlı olmaz.

Cihaz tercihine gelirsek, S22'den sonra A56 seni ciddi anlamda üzer. S22'nin premium kasa kalitesi, ekran parlaklığı ve kamera optimizasyonundan sonra a serisi sana oyuncak gibi gelecektir. Sadece batarya ömrü kazanmış olursun ama diğer her şeyden ödün verirsin. Mi 15t kağıt üzerinde çok güçlüdür, hızlı şarjı ve donanımı iyidir ancak Xiaomi'nin takas destekleri Samsung kadar cömert olmadığı için aradaki farkı kapatmakta zorlanabilirsin.

En mantıklı S25 FE gibi görünüyor. S22'nin kompakt yapısını ve amiral gemisi havası onda da var, kronikleşen ısınma ve batarya sorunlarını çözmüş olursun. Eğer Samsung shop en yüksek tutarı veriyorsa, oradan ilerle. Online siteler haricinde Turkcell pasaj gibi platformlar da bazen faturaya ek ödeme kolaylığıyla çok ciddi takas bonusları tanımlayabiliyor, son bir kez oraya göz atıp kararını verebilirsin.

Mağazalar (MediaMarkt, Teknosa vb.) Online ortamda genelde ölü fiyat çekerler çünkü arkadaki aracı kurumlar risk almak istemez. Ancak fiziksel mağazaya gittiğinde durum değişebilir bazen internette gözükmeyen mağazaya özel takas kampanyaları olabiliyor. Yine de genel kural şudur mağaza sana nakit para vermez, eski telefonunun bedeli ve takas desteği kadar bir çek verir, sen de yeni telefonu alırken bu çeki kullanırsın. Yani cebinden çıkan nakit azalır ama toplamda ödediğin miktar Samsung Shop'un doğrudan takas indirimli fiyatından daha avantajlı olmaz.

Bir ara mağazalara gideceğim zaten. Teşekkürler bilgi için.

Cihaz tercihine gelirsek, S22'den sonra A56 seni ciddi anlamda üzer. S22'nin premium kasa kalitesi, ekran parlaklığı ve kamera optimizasyonundan sonra a serisi sana oyuncak gibi gelecektir. Sadece batarya ömrü kazanmış olursun ama diğer her şeyden ödün verirsin. Mi 15t kağıt üzerinde çok güçlüdür, hızlı şarjı ve donanımı iyidir ancak Xiaomi'nin takas destekleri Samsung kadar cömert olmadığı için aradaki farkı kapatmakta zorlanabilirsin.

Kullanım seneryoma göre A56 fazlasıyla yetiyor. Malzeme kaliteside A56'nın yeterli düzeyde. Ama a serisi bir s serisi etmez evet ama dediğim gibi en kötü ihtimalim bu.
Mi 15t ise S25 FE ye göre ek bir rakip koyayım dedim. Eğer mi mağazası çok güzel bir indirim yaparsa ona kayarım. Ama yapmazsa S25 FE.

Değiş tokuşla telefon almayı planlıyorum.
Ancak Hepsiburada harici online siteler sepete indirim yapmıyor (yapan varsa söyleyin)
Peki mağazalarda bu durum geçerli mi? Yani cihazımı değiştirirken üstüne indirim yapıyorlar mı yoksa cihazın tutarının tamamını mı veriyoruz (MediaMarkt, Teknosa gibi mağazalar kazık fiyat teklif etti online üzerinde) en yüksek tutarı veren Samsung shop oldu şu ana kadar.
Bütçem ise cihaza verilecek tutara göre değişir ama en yüksek S25 FE, mi 15t en düşük A56 düşünüyorum.
Cihaz s22.

Ne kadar indirim verdi bilmiyorum ama Samsung shop fiyatları zaten diğer mağazalardan yüksek. Örneğin A56 128 GB modelin satış fiyatı bakımından arada 4000 liralık bir fiyat farkı var. S25FE de ise 7 bin civarı. Tabii bunlar Hepsiburada gibi sitelere nazaran fiyat farkları eğer vatan MediaMarkt gibi yerlerden bakıyorsanız A56'nın fiyat farkı 2-2.5 civarı Samsung shop da daha yüksek.

Ne kadar indirim verdi bilmiyorum ama Samsung shop fiyatları zaten diğer mağazalardan yüksek. Örneğin A56 128 GB modelin satış fiyatı bakımından arada 4000 liralık bir fiyat farkı var. S25FE de ise 7 bin civarı. Tabii bunlar Hepsiburada gibi sitelere nazaran fiyat farkları eğer vatan MediaMarkt gibi yerlerden bakıyorsanız A56'nın fiyat farkı 2-2.5 civarı Samsung shop da daha yüksek.

Eğitim indirimi uygulanıyorsa aynı daha daha uyguna gelir.