YKS 2027 öğrencisiyim ve inanılmaz bir dikkat eksikliği sorunum var. Şu an derse oturmam lazım mesela ama telefonda boş boş sosyal medyada geziyorum. Tabii ki bir anda bırakmak mümkün değil ama sınava doğru sosyal medya hesaplarımı dondursam işe yarar mı? Bir taktiğiniz veya tavsiyeniz varsa dinlemek isterim.
YKS 2027 öğrencisiyim ve inanılmaz bir dikkat eksikliği sorunum var. Şu an derse oturmam lazım mesela ama telefonda boş boş sosyal medyada geziyorum. Tabii ki bir anda bırakmak mümkün değil ama sınava doğru sosyal medya hesaplarımı dondursam işe yarar mı? Bir taktiğiniz veya tavsiyeniz varsa dinlemek isterim.
DEHB var mi ben de yok mu bilmiyorum fakat tüm mobil oyunlari sileli 2 ay oluyor. Sadece gecen ozledigim icin kafam dagilsin diye GTA SA mobil indirip oynadim 2 gunlugune o kadar. Bakalım deger mi degmez mi 4-6 ay sonra belli olacak...
Çocukluk döneminde ders çalışabiliyor muydun? İlkokul, ortaokul ve lisede derslerin genel olarak nasıldı? Okuma, yazma, okuduğunu anlama, dikkatini derste toplama, ödev yapma veya öğrendiklerini akılda tutma gibi konularda zorlanıyor muydun? Öğretmenlerin ya da ailen bu konularla ilgili sana hiç bir şey söylüyor muydu?
Bunları sormamın sebebi şu; öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği ve hiperaktivite (DEHB), öğrenilmiş çaresizlik ya da buna benzer bazı durumlar çocukluk döneminden itibaren belirti gösterebilir ve okul hayatını etkileyebilir. Bu yüzden sadece şu anki durum değil, geçmişte yaşadığın deneyimler de önemli. Anlatacağın detaylar durumu daha doğru değerlendirmeye yardımcı olabilir.
Çocukluk döneminde ders çalışabiliyor muydun? İlkokul, ortaokul ve lisede derslerin genel olarak nasıldı? Okuma, yazma, okuduğunu anlama, dikkatini derste toplama, ödev yapma veya öğrendiklerini akılda tutma gibi konularda zorlanıyor muydun? Öğretmenlerin ya da ailen bu konularla ilgili sana hiç bir şey söylüyor muydu?
Eğer gerçekten hastalığınız varsa önerim bir psikiyatriden destek almak olur. Bende de bağımlılıklar vardı psikiyatriden destek almak gerçekten işime yaradı bunları aşmakta.