creazy
Başarılı
Bence sorun sosyal medya değil, o yüzden neden bütün suçu ona yüklediğinizi tam anlayamadım. Bana kalırsa burada sosyal medyadan daha farklı etkenler olabilir. Asıl önemli olan, ders çalışırken gerçekten anlayabiliyor musunuz? Okuduğunuz metni kavrayabiliyor musunuz, anlatılan konular aklınızda kalıyor mu, öğretmen ders anlatırken söyledikleri kafanıza oturuyor mu? Yoksa çalışmanıza rağmen verim alamıyor, sürekli unutuyor veya dikkatiniz çok mu dağılıyor?Eğitim hayatım boyunca derslerim kötüydü, özel okulda okudum diye bir şekil geçtim. Öğretmenlerim bir şey demedi, ailemde çok üstüme gelmedi zaten.
Çünkü eğer bu tarz problemler varsa, siz isterseniz sosyal medyayı tamamen bırakın, yine de tek başına bir şey değişmeyebilir. Sosyal medya bazı kişilerde dikkat dağınıklığını artırabilir ama her zaman sorunun temel nedeni değildir. Siz zaten "eğitim hayatım boyunca böyleydi" diyorsunuz. Bu da bana bunun çocukluktan beri gelen farklı bir durum olabileceğini düşündürüyor. Öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, odaklanma problemi veya başka etkenler de olabilir.
Bu yüzden bence olaya sadece "sosyal medyayı bırakırsam düzelirim" şeklinde bakmamak lazım. Önce sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını anlamak daha önemli. Eğer çocukluktan beri dersleri anlamakta, öğrenmekte veya odaklanmakta benzer sıkıntılar yaşadıysanız, bunun altında sosyal medyadan çok daha farklı nedenler olabilir hocam.
Evet, ben de konu sahibinin ve konudaki diğer kişilerin neden direkt sosyal medyayı suçladığını pek anlayamadım. Benim de sosyal medya kullanan birçok arkadaşım var. Hepsi ders çalıştı, sınavlarına hazırlandı ve üniversite okuyor. Demek istediğim, tek başına sosyal medya insanın eğitim hayatını mahveden bir şey değil.Sorun sosyal medya değil ki bu durumda. Sorun dehb.
Bence önemli olan, sosyal medyaya gerektiğinden fazla bağımlı olmamak ve hayatın merkezine koymamak. Dengeli ve bilinçli kullanıldığı sürece çoğu kişi için ciddi bir problem oluşturmaz. Elbette bazı insanlarda dikkat dağınıklığını artırabilir ama herkes için temel sebep bu değildir.
Konu sahibinin anlattıklarına bakınca bana daha çok farklı bir durum varmış gibi geldi. Özellikle bu sorunlar uzun zamandır devam ediyorsa, sadece sosyal medyaya bağlamak doğru olmaz. Bence bir psikiyatri veya nöroloji değerlendirmesinden geçmesi faydalı olabilir. Belki dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü ya da başka bir durum vardır. En azından bunun araştırılması, "kesin sebep sosyal medya" demekten çok daha doğru bir yaklaşım olur diye düşünüyorum.