DELL Alienware AW2725DF alınır mı?

11 gündür kullanıyorum. Bu kadar kısa sürede yanma durumu olması çok zor zaten. Kendi kendini kapatması durumu olmadı. 7-8 saat kullanırsam piksel yenileme için uyarı verebiliyor. Monitörün kendisi çok nadir uyarı veriyor zaten. Aşırı ısındığı zaman veriyor diyebilirim. Normalde 4 saatten sonra piksel yenileme yapman lazım. OSD menüsünde panel sağlığı var.

Yeşil = sağlıklı.
Sarı= piksel yenileme yapman için uyarı
Kırmızı= panel yenileme yapman için uyarı

Uyarılar bu anlamlara geliyor. Kırmızı hiç olmadı. Piksel yenileme ve panel yenileme var OSD menüsünde. Piksel yenileme 5-6 dk falan sürüyor. OSD menüsüne girip sağlığını kontrol ediyorsun yapıp yapmamak sana kalmış.

Panel yenileme yapmak ne oluyor?

Panel yenileme yapmak ne oluyor?

1 saat sürüyormuş ve bende hiç kırmızı olmadı. İnternette yazana göre panel yenileme pikselleri eşit şekilde aşındırmaya çalışıyor. Piksel yenileme yaparken ekranı kapatıyor. Ne yaptığını göremiyorum. Muhtemelen bunda da benzer bir durum olacaktır.

Her 9000 saatte bir etkinleştirilir yazıyor bu monitör için.

Anladım hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Güle güle kullanın.

Anladım hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Güle güle kullanın.

Teşekkürler.

Bilginiz olsun monitörde fan var. Aşırı düşük bir sesi var. Kulağınızı monitöre dayamadığınız sürece duyamıyorsunuz. Gece çıt çıkmadığı zaman odaklanırsanız duyulabiliyor.

VRR titremesi çoğu OLED monitörde olduğu gibi bunda da var. Oyunların menüsünde bazen olabiliyor. Oyun içinde fark etmedim açıkçası.

Ekranı test etmek için 2 tane ayar koymuşlar. Birisi fan testi diğeri görüntü testi. Monitör DLDSR desteklemiyor. NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız bu sizin için önemli olabilir. Odam ışık alıyor parlaklık aşırı sorun olmasa da birazcık az geldi bana. Parlaklığı %55-60 civarında kullanıyorum. Stok olarak %75'te geliyor ama ısınır diye düşürdüm. Mâlum parlaklık yüksek olunca yanma ihtimali de artıyor. Şikayet ettiğim herhangi bir konu yok. Renk ve tepki süresi gibi şeylerde gayet iyi. Herhangi bir sorunda olmadı temizdi monitör.

Panel sağlığı için buraya bakabilirsiniz.

Kendim Gaming.Gen.TR'den aldım. Son sürüm BIOS yüklü gelmişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zaman bir sorum daha olacak size.
Evet ekran kartım NVIDIA, bu monitörü aldığımda nasıl bir eksiklik yaşarım yada yaşar mıyım? (DLDSR teknolojisi hakkında pek bilgim yok)

Hocam o zaman bir sorum daha olacak size.
Evet ekran kartım NVIDIA, bu monitörü aldığımda nasıl bir eksiklik yaşarım ya da yaşar mıyım? (DLDSR teknolojisi hakkında pek bilgim yok)

Monitör 2K eğer DLDSR açarsanız 4K yapabiliyorsunuz. Tabii yapay zeka ile yapılıyor gerçek 4K kadar iyi değil. Çoğu OLED de bu durum var sanırım.

Örnek video:

Monitör 2K eğer DLDSR açarsanız 4K yapabiliyorsunuz. Tabii yapay zeka ile yapılıyor gerçek 4K kadar iyi değil. Çoğu OLED de bu durum var sanırım.

Örnek video.
Videodan yola çıkarsam çok kayıp yaşayacağımı sanmıyorum. Monitörde ısrarcı olmamın sebebi hakkında en az olumsuz yorum olan ürün bu ek olarak DELL'in teknik desteğinin de çok iyi olduğunu okumuştum.

Tekrar teşekkür ederim.

Alienware su anda piyasadaki en iyi gaming monitorleri yapan firma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…