Ekran kartı yüke girdiği zaman dalgalanma olması.. Televizyonda oyun oynamayı denedim kartı yüke soktum aynı dönüştürücü aynı vga kablosu 1 gram televizyonda dalgalanma yaşamadım. Başka odalarda monitörü pc ile denedim yine dalgalanma oluyor. Monitör modeli : DELL, P2214H, IPS panel, 60Hz. (Sistem yüke girmediğinde ekran cillop hiç dalgalanma yok.)
İnceleyecekler için 1080p kalitede izleyin düşük kalitede belli olmuyor. Yukarı aşağı giden bir çizgi olacak. Öyle bir şey yoksa titreyen birkaç çizgi oluyor %5-10 opaklığa sahip açık gri yada beyaz kalın ince çizgiler var tiremede.
Monitördeki dalgalanma sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin:
1.
Kabloları Kontrol Edin:
- VGA veya HDMI kablosunun her iki ucu da düzgün bir şekilde takılı mı kontrol edin.
- Kabloların yuvasındaki temas noktalarını temizleyin ve kablonun herhangi bir hasarı olup olmadığını denetleyin.
2.
Tazeleme Hızını Ayarlayın:
- Masaüstüne sağ tıklayın ve "Ekran ayarları" seçeneğine gidin.
- Gelişmiş ekran ayarları altında "Ekran" sekmesine geçin.
- "Tazeleme hızı" seçeneğinden 60Hz olarak ayarlayın (varsa başka seçenekler deneyin).
3.
Monitör Ayarlarını Sıfırlayın:
- Monitördeki menüyü açın ve "Ayarlar" veya "Sıfırla" seçeneğini bulun.
- Monitörü fabrika ayarlarına sıfırlayın.
4.
Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- Ekran kartınızın üreticisinin web sitesine gidin ve en son sürücüleri indirin.
- Mevcut sürücüyü kaldırın ve yeni sürücüyü kurun.
5.
Alternatif Kablo Kullanın:
- Farklı bir VGA veya HDMI kablosu deneyin, mevcut kablonuzda bir sorun olabilir.
6.
Enerji Kaynağını Kontrol Edin:
- Monitörün güç kablosunun sağlamlığını kontrol edin. Farklı bir priz veya güç kaynağı kullanmayı deneyin.
7.
Grafik Kartı Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Eğer bir oyun veya yüksek grafik ayarlarında çalışıyorsanız, grafik kartının ayarlarını bu yük altında değerlendirin.
- Yüksek çözünürlüklü ve detaylı görüntü ayarlarından bazılarını düşürmeyi deneyin.
8.
Başka Bir Monitör ile Deneyin:
- Aynı sistemle farklı bir monitör bağlayarak dalgalanma olup olmadığını kontrol edin. Bu, sorunun monitörden mi yoksa sistemden mi kaynaklandığını belirlemenize yardımcı olur.
Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla teknik detay için ekran kartı veya monitör üreticisinin müşteri hizmetleri ile iletişime geçmenizi öneririm.