ExitLife

Üyecik
Merhabalar, ben tasarımcıyım ve aynı zamanda video montaj yapıyorum. Dell U3225QE almaya karar vermiştim ki araştırmalarım sonucu Response Time problemi olduğunu öğrendim ve bu durum beni “alsam mı, almasam mı?” konusunda ikilemde bıraktı. Sonrasında Asus ProArt PA329CRV ekran aldım ancak kullandığım Dell U2722DE ekran ile yan yana gelince Dell’in özellikle beyaz tonlarının daha nötr, yani daha soğuk olması bana daha iyi geldi. Asus ise daha sıcak tonlara sahip ve ekranın alt kısmı beyaz, üste doğru ise beyazlarda sıcağa doğru bir geçiş olması gözüme çarptı. Bu nedenle ekranı iade ettim.

Kısacası, Dell U3225QE’deki Response Time sorunu, oyun oynamayan biri için günlük kullanımda çok rahatsız eder mi? Dediğim gibi tasarım ve video montaj ile uğraşıyorum, aynı zamanda kod da yazıyorum. Test sonuçlarına rastladığım siteyi de paylaşıyorum: RTINGS – Dell U3225QE

Düşünce ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• dell.webp
    dell.webp
    111,7 KB · Görüntüleme: 34
Merhabalar, ben tasarımcıyım ve aynı zamanda video montaj yapıyorum. Dell U3225QE almaya karar vermiştim ki araştırmalarım sonucu Response Time problemi olduğunu öğrendim ve bu durum beni “alsam mı, almasam mı?” konusunda ikilemde bıraktı. Sonrasında Asus ProArt PA329CRV ekran aldım ancak kullandığım Dell U2722DE ekran ile yan yana gelince Dell’in özellikle beyaz tonlarının daha nötr, yani daha soğuk olması bana daha iyi geldi. Asus ise daha sıcak tonlara sahip ve ekranın alt kısmı beyaz, üste doğru ise beyazlarda sıcağa doğru bir geçiş olması gözüme çarptı. Bu nedenle ekranı iade ettim.

Kısacası, Dell U3225QE’deki Response Time sorunu, oyun oynamayan biri için günlük kullanımda çok rahatsız eder mi? Dediğim gibi tasarım ve video montaj ile uğraşıyorum, aynı zamanda kod da yazıyorum. Test sonuçlarına rastladığım siteyi de paylaşıyorum: RTINGS – Dell U3225QE

Düşünce ve deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Dell U3225QE'nin response time sorunu, özellikle tasarım ve video montaj gibi uygulamalarda etkileyici olabilir. İşte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:

- Yanıt Süresi ve Görüntü Kalitesi: Daha yüksek yanıt süresi, özellikle hızlı hareket eden içeriklerde (oyun gibi) bulanıklığa neden olabilir. Ancak tasarım ve video montajda görsel unsurları incelikle işlemek daha önemli olabilir ki bu alanlarda genelde sabit görüntülerle çalışırsınız.

- Renk Doğruluğu: Dell U3225QE'nin beyaz tonlarındaki nötr renkleri tercih etmenizin sebebi, renk doğruluğu ve görüntü kalitesinin tasarım işlerinde çok önemli olmasıdır. Renklerin doğru yansıtılması, tasarımda kritik bir faktördür.

- Göz Yorgunluğu: Yavaş yanıt süresinin doğrudan günlük kullanımda göz yorgunluğuna yol açma ihtimali düşüktür. Ancak ekranın ısınması ve renk kaymaları gibi durumlar zamanla rahatsızlık verebilir.

- Alternatif Seçenekler: Eğer tasarım ihtiyaçlarınız çok yüksekse ve yanıt süresi konusunda aşırı hassassanız, daha yüksek tepki süresine sahip ekranları araştırmanız faydalı olabilir.

- Kendi Deneyimlerinizi Gözlemleyin: Ekranı kullanmadan ve deneyimlemeden kesin bir karar vermek zor. Eğer mümkünse, ekranı bir süre denemeniz, gerçek kullanım deneyimi açısından yararlı olacaktır.

Sonuç olarak, eğer özellikle oyun oynamıyorsanız ve ana kullanım alanınız tasarım ve video montaj ise, Dell U3225QE'nin yanıt süresinin sizin için büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak, dikkat edeceğiniz bazı renk ve ton farklılıkları olabilir.