Attar

Uzman
Dell Alienware AW2525HM monitöre tam karşıdan bakınca sol alt tarafında görüntü solgun göründüğü için odayı karartıp deadpixeltest.org'tan siyah görüntü açtım, ekranları karşılaştırdım. Sağdaki monitör AOC 25G4SXU, soldaki monitör Dell Alienware AW2525HM. Dell'de yüksek ışık sızması mı var?

20260802_213738.webp

Bu fotoğrafı kimse yorumlayamaz çünkü böyle bir fotoğraflı kıyaslama yapacaksan iki monitör de kamerayı aynı açıdan görmeli, odada monitörden başka ışık veya harici ışık kaynağı olmamalı, iyi bir kameraya sahip olmalı ve kamerana ISO/speed ayarlaması yapmalısın.

Bu fotoğrafı kimse yorumlayamaz çünkü böyle bir fotoğraflı kıyaslama yapacaksan iki monitör de kamerayı aynı açıdan görmeli, odada monitörden başka ışık veya harici ışık kaynağı olmamalı, iyi bir kameraya sahip olmalı ve kamerana ISO/speed ayarlaması yapmalısın.

Hocam ISO ve Speed ayarı nasıl olmalı? Bir de sadece kasa ve klavye LED'ler yanıyor fotoğrafta onları da kapatacağım ama şu an çıplak gözle bakınca da kamerada görünenden neredeyse fark yok. Ben kamerayı ayarlayıp tekrar test edeyim.

@Attar, fotoğraflama yapacağın cihaza göre değişir. Neyse, siyah ekranda farklı tonlamalar göstermeleri normal çünkü IPS oldukları için açıya göre glow miktarları artıp azalabilirler. Bunun haricinde monitörün renk sıcaklığı da buna etki eder. Örneğin 6500K ve altına ayarlı ise renk sıcaklığı, o zaman LED'ler daha sarımsı yanarken 6500K ve üstüne ayarlı ise renk sıcaklığı, o zaman LED'ler daha mavimsi yanar.