Aynen, sigorta attıran parçanın adını unuttum işte.
1770563257026.webp

20260208_180838.webp

Bu model DC-DC dönüştürücü yerine eski tip grup regülasyonu kullanıyor bildiğim kadarıyla. 12V kanalında aşırı yük bindiğinde, 5V ve 3.3V kanallarının voltajı sapıtabiliyor Modern ve çok güçlü ekran kartlar için ideal değil ama RX 6600, RTX 3060/4060 gibi kartlarda sorun çıkarmaz.

1371 TL gibi bir fiyata Japon kapasitörlü, başka bir ürün bulmak imkansız varsa da ben bilmiyom. Rampage almaktan bin kat iyidir.

Eki Görüntüle 225577

Bu model DC-DC dönüştürücü yerine eski tip grup regülasyonu kullanıyor bildiğim kadarıyla. 12V kanalında aşırı yük bindiğinde, 5V ve 3.3V kanallarının voltajı sapıtabiliyor Modern ve çok güçlü ekran kartlar için ideal değil ama RX 6600, RTX 3060/4060 gibi kartlarda sorun çıkarmaz.

1371 TL gibi bir fiyata Japon kapasitörlü, başka bir ürün bulmak imkansız varsa da ben bilmiyom. Rampage almaktan bin kat iyidir.
DC-DC kullanıyor. Grup regulasyon değil.

1770563853509.webp

Japon kapasitör sadece DC-DC kartında ki 2 tane kapasitör için geçerli.

Grup regülasyonlu tasarımlarda 5V ve 12V hatları aynı trafonun sekonder sargılarından üretildiği ve genelde tek bir geri besleme üzerinden regüle edildiği için yük durumuna bağlı olarak birbirlerini etkileyebiliyr. 3.3V hattı da çoğu tasarımda 5V’tan lineer regülatör veya OP-AMP kontrollü bir devre ile türetildiğinden, 5V’taki değişimlerden dolaylı olarak onuda etkileniyor. Bir de buna tabii ki feedback loop için referans olarak 5V'un alınması da var. 5V'a ciddi yük binince ve voltaj düşünce PWM kontrolcü duty cycle'ı arttırıyor. Sonucunda da trafoya daha fazla güç gidiyor ve öbür kanallarda sapıtıyor tabii ki.

Mesela:

1770564083513.webp

12V yükteyken 5V ve 3.3V artıyor, 12V boşta 5V yükteyken 5V düşüyor.

Delta'larda büyük bir sorun vardı. @Yusuf7878 söylemişti hatta, unuttum şimdi sorunu.
Ünitenin nominal verebildiği değer düşük olduğundan inrush akımı çok değildir. Sigortayı attıracığını sanmıyorum. Ki Oreki hoca da kullanıyordu. Öyle bir durumdan söz etmemişti.

Son düzenleme: